POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ratad Dif-stjärna hyllar hellre än kritiserar

Skadad, avstängd, ramadan-fastande och petad. Djurgårdens Yussif Chibsah ratas för en 17-åring - trots det väljer han att rosa manager Magnus Pehrsson.
- Magnus gör rätt; jag förstår honom. Jag måste ha tålamod, klart han inte ska ändra på ett vinnande lag, säger ghanesen.

Yussif Chibsah var Magnus Pehrssons första större nyförvärv när han för ett år sedan tog över Djurgården.
Afrikanen hade då i ett par års tid varit aktuell och blev nu första namnet i den nysatsning som manager Pehrsson då påbörjade när han mitt under brinnande säsong tog över ett Djurgården i kris.

I dag är inte Chibsah längre ordinarie och har fått se Simon Tibbling gå in i startelvan – men trots att han går petad sedan senare delen av sommaren så är han inte det minsta kritisk.
Istället rannasakar han sig själv och pekar på flera faktorer som skador, en uppmärksammad avstängning och viktras efter fasteperioden under ramadan, muslim som han är.

- Så här är det i fotbollen. Förr eller senare får jag chansen igen och då gäller det att vara beredd. Magnus har bett mig ha tålamod och det tänker jag ha. Jag känner att han tror på mig, det är det viktiga, säger Yussif Chibsah till FotbollDirekt.se.

- Det är aldrig roligt att inte få spela men det behöver inte vara en katastrof om det händer i bland. Jag vet ju vad jag kan och det finns ändå förklaringar till att det har blivit så här. Dels är Simon Tibbling en duktig spelare som förtjänar chansen men det handlar också om att jag varit skadad och fortfarande inte är riktigt 100 procent fysiskt, säger Chibsah och fortsätter utan omsvep:
- Magnus gör rätt; jag förstår honom. Jag måste ha tålamod, klart han inte ska ändra på ett vinnande lag. Hur skulle jag kunna kräva det. Ett vinnande lag ska man inte röra.

Handen på hjärtat, du är inte det minsta stressad över situationen?

- Nej. Som sagt så tror jag på mig själv, Magnus har som sagt också sagt åt mig att ha tålamod och så trivs jag i klubben.

Publicerad 2012-09-07 kl 08:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå