Ratad i AIK – nu stor succéman i Norge

Ingen större lycka i AIK. Men i Norge går det bättre för anfallaren som aldrig fick någon riktig chans hos Solnaklubben. Pontus Engblom har på kort tid låtit tala om sig ordentligt i norska Tippeligan. Läs mer i veckans proffskoll.

NORGE

Erdin Demir, Brann 14/0

Demir spelade hela matchen när Brann föll med 0-1 mot Odd Grenland. Dock övertygade inte svensken och det blev svaga 3/10 i betyg.

Markus Jonsson, Brann 12/1
Utanför Branns lag på grund av skada när laget förlorade med 0-1 mot Odd.

Andreas Landgren, Fredrikstad 18/1
Landgren fanns med från start och spelade hela matchen mot Ålesund (förlust 1-3) utan att utmärka sig nämnvärt.  4/10 blev betyget av VG.

Pontus Engblom, Haugesund 3/1
Haugesund vann med 4-1 mot Stabaek efter en drömstart med ett mål efter 23 sekunder och ytterligare ett i den tredje matchminuten. Engblom tillhörde matchens förgrundsfigurer och var lagets klart bäste spelare. Han låg bakom tre av lagets fyra mål och spelade bland annat fram David Myrestam till 3-0 genom ett fint väggspel. Fick fina betyget 7/10 av VG och byttes ut redan i den 63:e minuten.

David Myrestam, Haugesund 2/1
Bara ett mål på 92 matcher för Sundsvall. För sin nya norska klubb behövde han bara två matcher för att göra ett mål. Och målet mot Stabaek var ett snyggt sådant, när han väggspelade med Engblom, vilket slutade med att Myrestam blev helt fri med målvakten Jan Kjell Larsen och avslutade därefter som värste anfallaren med ett lågt välplacerat skott utom räckhåll för keepern. 6/10 i betyg för Myrestam som spelade hela matchen.

Maic Sema, Haugesund 20/2
Började på avbytarbänken mot Stabaek men fick hoppa in redan i den 28:e minuten. Sema kom till några riktigt fina avslutslägen och i den 71:a minuten var han nära att göra sitt tredje mål för säsongen. Han blev frispelad av Mäland efter att Sema hängt med upp i ett anfall. Sema chippade bollen över den utrusande målvakten men bollen gick utanför målramen. 5/10 gav VG i betyg.

Jesper Westerberg, Lilleström 12/0
Fick tillbringa hela matchen mot Strömsgodset på avbytarbänken.

Johan Andersson, Lilleström 18/2
Skadekänning höll Andersson utanför matchtruppen mot Strömsgodset (oavgjort 3-3).

Fredrik Stoor, Lilleström 13/0 (utlånad från Vålerengen)
Stoor fanns med från start och spelade hela matchen mot Strömsgodset (3-3). Stoor spelade fram Thorstein Helstad till dennes kvitteringsmål till 1-1 som tog Lilleström tillbaka in i matchen. Den tidigare Hammarbyspelaren hann dessutom med att bli varnad innan domaren Tom Harald Hagen blåste för full tid. 6/10 i betyg av VG. För Lilleström debuterade dessutom tidigare
Syrianskamålvakten Lasse Staw. Han fick alltså släppa in tre bollar bakom sig.

Mattias Moström, Molde 18/4
Moström, som i veckan nätade mot Heerenveen fick vackert finna sig i en plats på avbytarbänken från start mot Vålerengen. Han hoppade in i den 62:a minuten men gjorde inget bestående intryck i matchbilden och blev aldrig betygsatt av VG.

Ole Söderberg, Molde 2/0, 0 hållna nollor
Avbytare när Molde vann med 2-0 mot Vålerengen.

Mattias Andersson, Odd Grenland 9/1
Spelade från start men hans tidigare skada gjorde sig påmind i den första halvleken och det gjorde att han utgick redan i halvtid. 5/10 i betyg av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 20/0, 7 hållna nollor
Örlunds nolla var intakt i 41 minuter mot Viking innan han blev överlistad av Vidar Nisja. Något darrig i övrigt och det avspeglade sig också i betyget hos VG, 4/10.

Mikael Dorsin, Rosenborg 19/3
Rosenborg såg ut att gå mot en förlust hemma mot Viking på Lerkendal men på tre minuters stopptid skickades det en boll in i målområdet och därinne i kalabaliken fanns Dorsin och bredsidade in kvitteringen. 5/10 i betyg.

Rade Prica, Rosenborg 18/5
Prica började matchen mot Viking på avbytarbänken men han byttes in redan i halvtid mot tidigare Häckenspelaren John Chibuike. Prica ville som vanligt mycket men förmådde mindre och 5/10 blev betyget hos VG. Han hann också med att bli varnad innan domaren blåste av tillställningen.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 15/0
Tillbaka från ryggskadan och spelade hela matchen när Sandnes Ulf vann med 3-1 mot Sogndal. 4/10 i betyg satte VG.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 11/1
Skadekänning stoppar Raskaj från spel.

Benny Lekström, Tromsö 11/0, 5 hållna nollor
Med Sahlman ur spel fick Lekström chansen mellan stolparna och den tidigare Hammarby och BP-målvakten spelade riktigt bra och höll säsongens femte nolla. 6/10 i betyg av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 9/0, 3 hållna nollor
Sahlman har brutit lillfingret och blir borta i en till två månader. Det har gjort att klubben lånar Henri Sillanpää från Gais med en option på att köpa finländaren efter säsongen.

Fredrik Björck, Tromsö 19/0
Björck spelade från start och hjälpte sitt lag hålla nollan mot Hönefoss. 4/10 i betyg hos VG.

Björn Andersson, Viking Stavanger 9/1

Andersson fick finna sig i att börja på avbytarbänken mot Rosenborg men byttes in i den 66:e minuten. I den 87:e minuten var han mycket nära att göra 2-0 på nick och även på returen efter densamma men Daniel Örlund räddade båda möjligheterna, dock med stor möda.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 5/0
Skadekänning stoppar Ingelsten för tillfället.

Daniel Arnefjord, Ålesund 19/6
Ålesund vann med 3-1 mot Fredrikstad. Arnefjord gjorde en stabil insats och tilldelades betyget 6/10.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Dirscher kvar på bänken hela matchen mot Sandefjord (förlust 0-1)

Jacob Nilsson, Alta 16/0
Nilsson spelade från start mot Sandefjord och figurerade på planen under hela matchen.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 18/1
Första målet för säsongen för Dimitriadis när han i den näst sista matchminuten gjorde segermålet borta mot Alta.

Pontus Hagström, Nybergsund 1/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt på avbytarbänken när Nybergsund förlorade med 0-3 mot Raufoss.

Peter Rosendal, FK Mjölner 16/0, 5 hållna nollor
Fyra insläppta för Rosendal när Mjölner förlorade med 0-4 mot Follo.

Valentino Pidré, FK Mjölner 1/0
Debuterade från start för sin nya norska klubb men byttes ut i den 62:a minuten när Mjölner förlorade med 0-4 mot Follo.

Alban Shipshani, Asker 8/2
Utanför matchtruppen mot Stabaek 2 i veckan. Har flyttats ned i klubbens andralag.

Fredrik Notice, Asker 17/5
Asker vann med 2-0 borta mot Stabaeks andralag. Notice gjorde lagets 2-0-mål i den sista matchminuten av den
första halvleken.

Johan Wennberg, Brumunddal 16/2
Brumunddal föll med 1-2 mot Gjövik på bortaplan. Wennberg spelade från start men byttes ut i halvtid.

Rickard Claesson, Raufoss 17/0, 9 hållna nollor

Ny nolla för Claesson när Raufoss vann med 3-0 mot Nybergsund.

Fredrik Tervaniemi, Elverum 17/0, 8 hållna nollor
Nollan höll bara i tio minuter denna gång för Tervaniemi mot Örn Horten innan Rune Ideus Larsen spräckte den. Elverum kvitterade med två minuter kvar av matchen som således slutade 1-1.

DANMARK

Ken Fagerberg, Horsens 6/2
Känningen i ena låret gjorde att Fagerberg fanns med i truppen mot Århus men han satt på avbytarbänken under hela matchen.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 6/0, 2 hållna nollor
Tillbaka i målet mot Randers men fick släppa två mål förbi sig när FCK vann med 3-2 på bortaplan. Tidigare Hammarbyspelaren Charlie Davies hoppade in i den näst sista matchminuten för Randers men fick aldrig någon ordentlig chans att överlista Wiland innan matchen var över.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 6/0

Fick åter förtroendet från start och spelade hela matchen när FCK vann med 3-2 borta mot Randers.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 0/0
Utanför FCK:s matchtrupp och frågan är vad som händer med Larsson den närmaste framtiden. Blir det någon flytt innan transferfönstret stänger?

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 5/0
Bänkad från start mot Silkeborg (oavgjort 1-1). Hoppade in i halvtid utan att göra något större väsen av sig.

Petter Andersson, FC Midtjylland 4/0
Fick börja matchen mot Silkeborg på avbytarbänken men fick hoppa in med 20 minuter kvar. Hann heller inte göra något större avtryck i matchbilden.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 4/0
Skadekänning gjorde att Lawan var utanför matchtruppen mot Sönderjyske. Nordsjälland vann med 4-1.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Har slitit av hälsenan på nytt och det troliga är att det inte blir någon debut för Sise under 2012.

Andreas Johansson, Odense 6/0
Tillbaka efter sin avstängning men det blev spel bara i 45 minuter Ålborg (förlust 0-4) innan han byttes ut.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 6/2
Vestsjälland vann med 2-1 mot Skive. Sandberg var den som gav Vestsjälland ledningen åtta minuter in på den andra halvleken när han satte en målvaktsretur. Han byttes sedan ut med kvarten kvar.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 0/0
Asanovski är alltjämt skadad och missade helgens match mot Frederica som slutade 1-3.

Mattias Unkuri, Hobro 1/0
Hobro nådde 0-0 mot Köge i helgen. Tyvärr har det inte gå att få fram fakta kring Unkuris eventuella medverkan i
matchen.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 22/0, 7 hållna nollor
Nurme hade en tung eftermiddag mot HJK Helsingfors. Han fick släppa hela fem bollar förbi sig när HJK utklassade IFK Mariehamn med klara 5-1.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 1/0, 0 hållna nollor
Bergström fick återigen agera reserv bakom Nurme.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 20/0
Spelade från start och hela matchen mot HJK Helsingfors.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 16/2
För andra matchen i följd satt Wiklöf på avbytarbänken under samtliga 90 minuter. Denna gång mot HJK.

Robin Östlind, IFK Mariehamn 2/0
För andra matchen i följd fick Östlind göra ett tidigt inhopp. Denna gång i den 36:e minuten när han löste av tidigare Örebro-spelaren Tommy Wirtanen.

ISLAND

Mikael Eklund, Grindavik 14/1
Grindavik förlorade med 1-2 mot IA från Akranes. Eklund spelade hela matchen.

Robin Strömberg, Thor 7/3
Utanför matchtruppen mot KA (seger 1-0).

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 12/2

Levadias andralag vann med 5-0 mot Tammekas andralag. Hagberg utanför matchtruppen.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht 0/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot OH Leuven.

Behrang Safari, Anderlecht 4/0
Inte heller Safari fick någon speltid mot OH Leuven. Satt hela matchen på avbytarbänken.

Michael Almebäck, Club Brügge 1/0
Äntligen säsongsdebut för Almebäck. Han spelade från start och hela matchen mot Mons när Brügge vann med 3-1
på bortaplan. Drog på sig ett gult kort i den 64:e minuten.

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Har inte återhämtat sig riktigt från den skada han ådrog sig under vårsäsongen. Får vänta ett tag till på comeback.

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 5/1
Trots målet senast blev en plats på avbytarbänken från start mot Mechelen. Han hoppade in med knappa tio minuter kvar.

Patrick Amoah, White Star 1/0
Säsongsstart mitt i förra veckan för White Star Woluwe när laget mötte Röselare på bortaplan och nådde 1-1. Amoah spelade hela matchen utan att figurera i målprotokollet.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 3/3

Tobias Sana fortsätter att snitta ett mål per match. Han gjorde 3-0 när Ajax vann med hela 5-0 mot NAC. Han spelade dessutom fram Serero till 4-0, nio minuter in på den andra halvleken. Snacka om vilken omedelbar succé det har blivit för den tidigare blåvitt-spelaren.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 3/0
Elm spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt när Alkmaar spelade 0-0 mot Heerenveen.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 1/0
90 minuter på avbytarbänken i Alkmaars 0-0-match mot Heerenveen.

Emil Johansson, Groningen 2/0
Johansson fick finna sig i att sitta hela matchen mot PSV på avbytarbänken.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 3/0, 1 hållen nolla
Nordfeldt höll sin första nolla i holländska ligan när Heerenveen spelade 0-0 mot AZ.

Samuel Armenteros, Heracles 3/1
Armenteros fanns med från start och spelade hela matchen utan att hitta motståndarmålet när Heracles förlorade med 1-2 mot Feyenoord.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 2/1
PSV vann med 3-1 Groningen på bortaplan. Toivonen spelade hela matchen.

Rasmus Bengtsson, Twente 0/0
Fortsätter att sitta bort stora delar av sin karriär på avbytarbänken. Åter 90 minuter på densamma när Twente vann med 3-1 mot NEC Nijmegen.

Marcus Nilsson, Utrecht 2/0
Nilsson fanns med från start och spelade hela matchen när Utrecht spelade 1-1 mot Zwolle.

Johan Mårtensson, Utrecht 3/0
Mårtensson spelade 90 minuter och hann dra på sig ett gult kort mot Zwolle.

Alexander Gerndt, Utrecht 3/1
Utrecht spelade 1-1 mot Zwolle. Gerndt fanns med under samtliga 90 minuter.
ENGLAND

Alexander Kacaniklic, Fulham 2/1

Fick förtroendet från start också i säsongens andra match för Fulham. Byttes ut i den 62:a minuten när Fulham förlorade med 2-3 mot Manchester U.

Muamer Tankovic, Fulham 0/0

Ännu inte riktigt aktuell för A-truppen.

John Guidetti, Manchester City 0/0
Hämmas fortfarande av sin nervskada. Väntas kunna göra comeback i oktober. Uppges vara sugen på att förlänga kontraktet med Manchester City.

Sebastian Larsson, Sunderland 1/0
Matchen mot Reading blev uppskjuten.

Jonas Olsson, West Bromwich 1/0
Tog en gruvlig revansch på sig själv efter den skrala insatsen i landslaget mot Brasilien i veckan genom att leda ett ramstarkt West Bromwich-försvar i segermatchen mot 3-0 mot Liverpool. 7/10 i betyg av Skysports.

Markus Rosenberg, West Bromwich, 1/0
Satt med på avbytarbänken mot Tottenham och fick hoppa in i den 78:e minuten. Hann under sin tid på planen inte göra något bestående avtryck i matchbilden.

Martin Olsson, Blackburn 0/0
Den ljumskoperation han gick igenom under sommaren fortsätter stoppa honom från spel.

Marcus Olsson, Blackburn 3/0
Full fart direkt för Olsson i Championship. I onsdags spelade han från start och under hela matchen när Blackburn slog tillbaka Hull på hemmaplan med 1-0. I helgen blev det samma scenario för svensken när Leicester besegrades med 2-1.

Doug Bergqvist, Aldershot 1/0
I tisdags blev det 1-2 mot Exeter för Aldershot. Bergqvist satt hela matchen på avbytarbänken. Även i helgen, när det blev förlust med 0-1 mot Cheltenham blev det 90 minuter på avbytarbänken för Bergqvist.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 2/0

Celtic vann med 4-2 borta mot Inverness. Lustig fanns med på planen under hela matchen.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 21/0, 8 hållna nollor
Inget ligaspel för Jansson den senaste helgen men däremot gick laget vidare i Irländska FA-cupen via 2-0 mot Cork City. Jansson vaktade Shamrocks mål.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain 2/2

Tillbaka i matchtruppen efter fotskadan och spelade hela matchen när PSG spelade 0-0 mot Bordeaux. Zlatan hade egentligen bara en riktigt bra chans i matchen, då han lobbade bollen över målramen i den 25:e minuten. 2,5/5 blev betyget av goal.com.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Utanför truppen när Valenciennes vann med klara 3-0 mot Ajaccio.

Emir Bajmari, Monaco 4/1
Monaco har kopplat greppet i Ligue 2. I helgen blev det en ny seger, 3-0, mot Arles. Bajrami på avbytarbänken från start. Men byttes in i den 73:e minuten. Han var dock med så pass länge att han fick titta på domarensgula kort.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 1/0

Bologna föll med 0-2 mot Chievo. Antonsson fanns med på planen under hela matchen. Domaren visade honom det gula kortet i den 32:a minuten. 2,5/5 i betyg av goal.com.

Albin Ekdal, Cagliari 1/0
90 minuter blev det för Ekdal när Cagliari fick ge sig med 0-2 borta mot Genoa. 3/5 valde goal.com att sätta i betyg.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Satt hela matchen mot Genoa på avbytarbänken.

Andreas Granqvist, Genoa 1/0
Granqvist hjälpte sitt lag hålla nollan när Cagliari slogs tillbaka med 2-0. Granqvist spelade hela matchen och fick betyget 3/5 av goal.com.

Linus Hallenius, Genoa 0/0
Är åter aktuell för utlåning från Genoa.

Agon Mehmeti, Palermo 0/0
Platsade inte i Palermos premiär mot Napoli. Lär vara aktuell för att bli utlånad.

David Löfquist, Parma 0/0

Mervan Celik, Pescara 1/0
Pescara mötte Inter och förlorade med 0-3. Celik inledde på avbytarbänken men byttes in i den 65:e minuten.

Joel Ekstrand, Udinese 0/0
Utanför matchtruppen mot Fiorentina (förlust 1-2). Uppges vara nära en utlåning till Groningen i den holländska ligan.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Cesena inledde säsongen med att förlora med 0-3 mot Sassulo. Ingen Cica i matchtruppen.

Carlos Garcia, Perugia 0/0
Lega Pro 1b startar 2 september.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg 1/0
Berg spelade hela premiärmatchen mot Nürnberg. Det blev förlust med 0-1. Någon större insats gjorde han inte, då goal.com utsåg honom till matchens flopp och tilldelade honom låga betyget 2/5.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 0/0
Tillbringade hela premiären mot Hoffenheim på avbytarbänken.

Branimir Hrgota, Broussia Mönchengladbach 1/0
Byttes in med kvarten kvar mot Hoffenheim. Hann inte skapa något värt att nämnas under den tid han var inne på planen.

Per Nilsson, Nürnberg 1/0

Nilsson fick chansen från start och spelade hela matchen i premiären mot Hamburg (seger 1-0). Nilsson var också den som låg bakom segermålet, då hans nick på en hörna gick i ribban och på returen tryckte Hanno Baltisch in bollen till 1-0.

Denni Avdic, Werder Bremen 0/0
Skadeproblem håller Avdic utanför matchtruppen för tillfället.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 0/0
Platsade inte i premiären hos Wolfsburg i mötet med Stuttgart (seger 1-0).

Mikael Ishak, Köln 3/0
Ishak spelade från start men byttes ut i den 80:e minuten när Köln förlorade med 0-2 mot Erzgebirge Aue. Han blev varnad redan i den fjärde minuten.

Freddy Borg, Alemannia Aachen 4/1
Borg satt på avbytarbänken från start men hoppade in i den 65:e minuten när Aachen spelade 0-0 mot Karlsruhe. Drog på sig ett gult kort med fem minuter kvar av matchen.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander 0/0
Saknades mot Cordoba i helgen – orsaken: Var på väg att skriva på för Hammarby.

Olof Mellberg, Villarreal 2/0
Mellberg fanns med från start och hjälpte Villarreal hålla nollan mot Sabadell. Blev varnad i den 66:e minuten.

PORTUGAL

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica 0/0

Får vänta ett tag till på chansen i A-laget.

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 2/0
Zengin spelade från start men byttes ut i den 83:e minuten när Eskisehirspor förlorade med 0-2 mot Orduspor. Blev varnad i den 23:e minuten.

Johan Elmander, Galatasaray 2/1
Elmander spelade från start men byttes ut i den 65:e minuten mot Besiktas. Han har som bekant fotproblem men kan ändå spela utan att förvärra skadan. Han gjorde säsongens första mål när han kvitterade till 1-1 i den 20:e minuten. Mötet slutade 3-3 efter att Selcuk Inan satt en straff i den 86:e minuten.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 2/0
Började mot Akhisar Belediye på avbytarbänken men hoppade in med en halvtimme kvar. Blev varnad när tio minuter återstod av matchen.

Samuel Holmén, Istanbul BB 2/0
90 nya minuter blev det för Holmén när Istanbul vann med 1-0 borta mot Bursaspor. Holmén blev varnad i den 71:a minuten.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 2/0, 0 hållna nollor
Isaksson fick vara med om sin första seger för säsongen när Kasimpasa vann med 2-1 mot Karabukspor. Isakssons nolla var intakt nästan hela första halvleken. Cernat gjorde mål för Karabukspor i den 45:e minuten. Hos Karabukspor spelade den tidigare Helsingborgsspelaren Luton Shelton från start men byttes ut med skadekänning redan i den 29:e minuten.

Emir Kujovic, Kayserispor 2/0
Startade på avbytarbänken men hoppade in i den 73:e minuten. Hann på den tiden inte göra något större avtryck i matchbilden.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 5/0
Tillbaka i truppen efter sin avstängning men fick starta matchen mot Krylija Sovetov (seger 3-0) på avbytarbänken.
Han byttes in mot Rasmus Elm i den 73:e minuten och givetvis hann han med att dra på sig ett gult kort.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 4/0
Elm var alltså den som bytte med Wernbloom i den 73:e minuten. Gjorde inget bestående intryck i matchbilden.

Kim Källström, Spartak Moskva 0/0
Skadan i baksidan av ena låret stoppade honom från spel också mot Terek Grozny på bortaplan (förlust 1-2).

UKRAINA
Gustav Svensson, Tavriya Simerofopol 0/0
Ytterligare 90 minuter på avbytarbänken för Svensson i sin nya ukrainska klubb när laget mötte Arsenal från Kiev och spelade 1-1. Sju omgångar har spelats nu men ännu ingen speltid för Svensson.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 7/2

Farnerud fanns med på planen under hela matchen när Young Boys förlorade med 0-1 mot FC Sion. Blev varnad i den 54:e minuten.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0
Trots fyra insläppta mål senast fick Alexander Walke fortsätta mellan stolparna när Salzburg mötte Wiener Neustadt på hemmaplan och spelade 1-1.

Rasmus Lindgren, Salzburg 0/0
En cupmatch och en kvalmatch till Champions League har det blivit för Lindgren som nu är skadad och tvingas se Salzburgs matcher som åskådare.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 5/2
Dacia spelade 1-1 borta mot Speranta Crihana Veche. Huruvida Sow deltog i matchen har i skrivande stund inte gå att få fram men vi hoppas kunna redovisa det i nästa veckas proffskoll.

SERBIEN

Robin Kacaniklic, Teleoptik Zemun 0/0
Får vänta ett tag till på säsongsdebuten.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Ceahlaul 5/1

Andra raka 0-3-förlusten noterades för Ceahlaul när laget mötte Viitorul på hemmaplan. Lukanovic på bänken från start men hoppade in i den 69:e minuten.

MALTA

André Grabowski, Floriana 0/0

Saknades i matchtruppen mot Hamrun Spartans (oavgjort 1 -1).
USA
Markus Holgersson, New York Red Bull 22/2
Holgersson lade ytterligare 90 minuter till sin minutbank när han spelade hela matchen för New York Red Bull mot Kansas City.

Adam Johansson, Seattle Sounders 14/0
Seattle Sounders vann med 6-2 borta mot Chivas. Johansson spelade hela matchen och kunde på tisdagen glädja sig åt att bli uttagen i Erik Hamréns landslagstrupp i VM- kvalmatchen mot Kazakstan.

Publicerad 2012-08-28 kl 18:35