Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ratade ÖSK-backen tillbaka på gamla hemmaarenan: "Det kommer bli känslofyllt"

Foto: Bildbyrån

Beskedet kom chockartat när ordinarie Daniel Björnquist inte fick förlängt kontrakt med ÖSK. Nu återvänder backen till Behrn Arena i AFC:s tröja.
- Jag tror att det kommer att bli känslofyllt, säger Björnquist till NA.

Örebro SK erbjöd inget förlängt kontrakt till Daniel Björnquist efter förra säsongen, ett besked som kom som en överraskning. Backen hade spelat nästan alla matcher för klubben i allsvenskan de tre senaste säsongerna och blivit en viktig kugge i laget.

Med distans till beskedet säger Björnquist så här till NA:

- ÖSK erbjöd mig ett kontrakt tidigt på våren och det var jag inte redo att tacka ja till då. Sen fanns det ingen större diskussion under sommaren, jag antar att vi gick och väntade ut varandra. Strax efter säsongen sa de bara att de inte hade plats för mig i truppen. Det var inget de förmedlat ut innan. Det kom som en chock då.

I kväll återvänder Björnquist till sin tidigare hemmaplan Behrn Arena. Nu gör 28-åringen det i AFC Eskilstunas tröja.

- Det blir en speciell match. Jag har aldrig varit där och spelat sedan jag lämnade. Så jag tror att det kommer att bli känslofyllt, säger Björnquist.

Backen skrev ett ettårskontrakt med AFC inför säsongen. Det är inte uteslutet att han återvänder till ÖSK när avtalet går ut, det menar tränaren Axel Kjäll.

- Vi vill gärna titta på spelare som varit hos oss tidigare, och som är från regionen, och vilken nivå vi bedömer att de är på nu. Och om de kan passa in i vårt lagbygge. Björnquist är ett namn som vi självklart har diskuterat men det är många namn i hans kategori som vi också diskuterat.

Björnquist själv svarar "inga kommentarer" på NA:s fråga om ÖSK har hört av sig.

Se matchen mellan Örebro och AFC i C More Fotboll och streamat på C More med start 19.00.

Publicerad 2017-09-21 kl 10:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons