Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Regeringen ska se över regler om polisnotor för klubbarna

Än är sista ordet inte sagt om polisens nya regler om att de ska ta betalt av klubbar för insatser i samband med matcher.

Regeringen ska se över reglerna för hur polisen får ta betalt av idrottsklubbar för extrainsatser i samband med matcher. En del klubbar har ekonomiska problem och kan få svårt att arrangera matcher om kostnaderna blir för höga, säger justitieminister Beatrice Ask till Ekot i SR.

Ny nationell samordnare mot våld vid idrottsevenemang blir förre rikspolischefen Björn Eriksson. Han får i uppdrag att ta fram nya, entydiga regler.

Björn Erikssons arbete ska slutredovisas senast den 31 mars 2013.
"Per Unckel inledde sitt uppdrag på ett mycket förtjänstfullt sätt. Under hans tid som samordnare på nationell och regional nivå har arbetet mellan berörda aktörer förbättrats väsentligt. Jag är mycket nöjd med att Björn Eriksson tar sig an uppdraget att fortsätta det arbete Per Unckel inlett", säger idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth i ett pressmeddelande.

ANNONS

Landshövdingen i Stockholm och förre statsrådet Per Unckel avled i september, 63 år gammal.

Peter Mellqvist, ordförande för AIK Hockey, välkomnar Beatrice Asks besked.
-Det är klart att det är bra att det ses över. Genom att vi får en process där man identifierar att det här inte är bra, har vi tagit saken ett steg längre, säger Mellqvist till TT.
-Det står ganska tydligt beskrivet att idrotten inte skulle drabbas, utan det här var gjort för vissa speciella rock- och popkonserter. Men idrotten blir i allra högsta grad drabbad utifrån hur polisen tolkar det. Det går stick i stäv med hur syftet med den här lagstiftningen var från start.
Derbyt mot Djurgården i Globen i måndags var det första med de nya reglerna. Polisen har aviserat en kostnad på 222 800 kronor, vilket Peter Mellqvist räknar med att klubben kommer att få betala.

ANNONS
-Det var ju första gången som det fanns utrymme att debitera utifrån hur polisen har hanterat frågan, säger han.
-Det blir väl som jag bedömer det ingen minskning på det beloppet, utifrån hur stor polisinsatsen var. Så de kommer nog att debitera det som de aviserat. De kan ju enbart minska, inte öka, utifrån det som sagts i tillståndet.

Justitieminister Beatrice Ask anser att det är nödvändigt att göra en översyn av reglerna för polisens möjligheter att ta betalt för bevakningen.
-Reglerna är från 1950-talet och idrottsvärlden då och i dag är inte densamma. Det finns väldigt många olika typer av arrangemang och klubbarna är väldigt olika, en del är aktiebolag. Jag vill ha logiska, transparenta och moderna regler som är lika över hela landet, säger Ask till TT.
-Var översynen landar i slutänden är för tidigt att säga i dag, annars hade vi inte behövt den här översynen, säger Ask på frågan om polisen ska få fortsätta att ta betalt för bevakningen.

ANNONS
Översynen gäller specifikt idrottsvärlden men reglerna är generella och omfattar även kulturevenemang.

TT-fotbollskanalen.se

Publicerad 2011-11-17 kl 19:03
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto