Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Regeringen vill införa totalförbud mot maskering

Foto: SCANPIX

Regeringen skickar ut en remiss som innebär att maskering i samband med idrottsarrangemang förbjuds helt.
- Det finns ingen rimlig anledning att maskera sig om man går på fotboll eller ishockey, säger inrikesminister Anders Ygeman till Sveriges Radio. 

Det var i december förra året som regeringens utredare föreslog att maskering vid idrottsevenemang skulle förbjudas om personen i fråga störde den allmänna ordningen.

Nu tar regeringen förslaget ett steg längre. Anders Ygeman anser att det är betydligt enklare att införa ett generellt förbud mot maskering, med några få undantag.

 - Det ursprungliga förslaget fick kritik av remissinstanser och ansågs vara för svagt. Nu prövar vi med det här tuffare maskeringsförbudet och hoppas kunna ha det på plats i god tid innan den allsvenska säsongen drar i gång nästa år, säger han till Sveriges Radio.

Det nya förbudet kommer inte innefatta människor som täcker ansiktet av religiösa skäl eller poliser som har på sig kravallutrustning. Inte heller kommer halsdukar och liknande klädesplagg under vintern att vara förbjudet. Den som bryter mot maskeringsförbudet ska kunna dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

Publicerad 2016-06-08 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons