Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Regeringen vill stoppa fotbollsvåldet - inför huliganregister

Foto: Scanpix

Regeringen vill skärpa reglerna för att få ordning på våldet på de svenska fotbollsarenorna. Huliganer ska från och med i vår registreras, uppgifter som även idrottsklubbarna ska kunna ta del av.

Från och med i vår ska alla personer som fått ett tillträdesförbud på en svensk idrottsarena finnas i ett register hos polisen. Tanken är att man med dessa uppgifter ska kunna hindra våldsverkare från att befinna sig på arenorna. Uppgifterna ska även vara tillgänglig för klubbarna.

– Jag tycker det är ett bra förslag. De som arrangerar evenemang måste se till att kända våldsverkare får tillgång till arenorna, säger inrikesministern Anders Ygeman till Ekot.

– Man ska alltid ha med sig integritetssynpunkten, men tror att allmänhetens intresse av att ha säkra idrottsevenemang väger över här, fortsätter Ygeman.

Det varden förra regeringen som kom med förslaget till lagändring, och nu har alltså de rödgröna bestämt sig för att gå vidare med den nya lagen. Däremot är man negativ till den förre huliganutredaren Björn Erikssons förslag om att tillträdesförbud även ska gälla runt om kring arenorna.

 

– De kan ju låta som en tilltalande tanke, men som jag förstår det så kan det vara något som är väldigt svårt rent tekniskt. Så de måste vi titta närmare på innan vi kan gå vidare med, säger Ygeman.

I december kommer även regeringen presentera ett annat lagförslag som handlar om maskeringsförbud på arenorna.

– Jag har svårt att förstå värdet med att vara maskerad på en arena, avslutar Ygeman.

Tillträdesförbud ges till personer som ansetts motverka ordningsstörningar på idrottsarenorna i samband med evenemang.

Publicerad 2014-11-19 kl 09:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons