POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Regeringens besked: planerar för publiktak på 500 från 15 oktober

Foto: Bildbyrån

Regeringen planerar för ett sittande publiktak på 500 personer från och med 15 oktober.
Sällskap ska kunna sitta med en meters avstånd samtidigt som två personer i samma sällskap ska kunna sitta tillsammans utan avstånd.

För drygt en månad sedan kallade regeringen till pressträff där de berättade att publikbegränsningen på 50 personer kan komma att höjas från och med den 1 oktober.

Därefter har såväl Folkhälsomyndigheten (som vill höja till 500 personer) och Polisen (som står fast vid 50 personer) skickat in sina remissvar.

Nyligen kallade regeringen till en ny pressträff där de meddelade att det ännu inte har fattats något beslut i kring publikfrågan.

- Vi har inte fattat beslutet i dag av det skälet att vi ser en ökning av smittspridningen. Vi har en pandemi, tusentals människor har dött, då måste vi begränsa smittspridningen. Vi vill inte göra det besvärligt för människor, men just nu har vi en pandemi som är långt ifrån över, sa statsminister Stefan Löfven.

Under tisdagen höll inrikesminister Mikael Damberg och Amanda Lind, kultur- och demokratiminister ännu en presskonferens. Där meddelade Mikael Damberg att publikbegränsningen på 50 personer fortfarande gäller i nuläget men att det kan komma att ändras. Detta då Amanda Lind, kultur- och demokratiminister, meddelade att regeringen planerar för ett publiktak på 500 personer i sittande publik från 15 oktober.

- Det är planerat att beslutas på regeringssammanträdet den 8 oktober samt gälla från den 15 oktober. Många är beroende av det här beslutet. Därav vill vi vara transparenta om när vi hoppas kunna fatta beslutet, säger Amanda Lind.

Vidare betonade Amanda Lind att undantaget gör det möjligt för arrangemang med sittande publik att genomföras - upp till 500 personer. Publiken ska sitta med ett avstånd om en meter mellan varandra. Två personer i samma sällskap ska även kunna sitta bredvid varandra utan avstånd.

Publicerad 2020-09-29 kl 11:15
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto