Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rehn om Svensson: ”Har en enorm vinnarskalle”

IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn är nöjd med att klubben har säkrat sig namnet som stod högst på önskelistan - Karl Svensson.
- Han kommer att tillföra väldigt mycket, säger Rehn till fotbollskanalen.se.

Stefan Rehn avslöjar att Karl Svensson har prioriterats högst i jakten på förstärkningar under vintern. Tränaren är därför riktigt nöjd med att övergången från franska Caen nu är klar.
- Han är en väldigt bra karaktär och kommer att tillföra väldigt mycket både på och utanför planen, säger Rehn.

- Han har rätt inställning och en enorm vinnarskalle. Svensson kommer att bidra med sin trygghet och stabilitet samtidigt som han har potential att plocka av. Hans attityd kommer att smitta av sig på gruppen.

Svensson kommer främst att konkurrera med Ragnar Sigurdsson och Mattias Bjärsmyr om en plats i Blåvitts mittförsvar nästa säsong. Enligt Rehn är det ingen av de tre som är given i startelvan.
- De som är bäst får spela helt enkelt. Svensson kommer att stimulera våra killar och det är kul att man har spelare att välja mellan.

Mattias Bjärsmyr har valt att inte förlänga med klubben och har bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Hur ser du på situationen kring Bjärsmyr?
- Han är med och konkurrerar som alla andra om en plats. Det är ingen skillnad om han har ett eller fyra år kvar på kontraktet. Det är det bästa laget som spelar.

Angående ytterligare blåvita förstärkningar inför 2009 har Rehn följande att säga:
- Svensson var prio nummer ett, men man vet aldrig vad som händer. Vi har inte stängt någon dörr. Truppen känns väldigt homogen för tillfället, men jag ska inte gå ut och lova guld och gröna skogar.

Publicerad 2009-01-19 kl 18:11
Annons
Annons
Annons