Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rehn stänger inte Dif-dörr: "Väldigt starka känslor"

Arbetslös efter säsongen. Om det kan bli en återkomst till Djurgården för Stefan Rehn?
– Jag tycker väldigt bra om Magnus (Pehrsson) och har mycket känslor för den klubben, medger han.

IFK Göteborg meddelade i går att man bryter med tränartrion Jonas Olsson, Stefan Rehn och Teddy Olausson efter den här säsongen.
Konstellationen har sedan guldet 2007 tagit "Blåvitt" till en tredjeplacering 2008, andraplats 2009 och den största besvikelsen: sjua i fjol.
Den här säsongen började tungt, men laget har klättrat upp till en femteplats. Ändå är det bestämt att tränarna får gå.

– Ja det är väl lite tråkigt, det får man väl säga. Det var väl inte så oväntat med tanke på resultaten den sista tiden. Jag har haft en fantastiskt tid, vi har ju haft lite framgångar och vi ska jobba klart, säger Stefan Rehn till FotbollDirekt.se.

Vad som händer efter säsongen för Rehn är oklart. Men han verkar öppen för mycket – i en intervju med Nyheter24 uttryckte Rehn sitt intresse för att jobba inom media.

– Det var lite roligt, det han frågade. Sen började vi spåna lite, att jag skulle vilja jobba inom media. Det var mer så, men jag är inte negativ till det. Jag sa att jag tänkte att jag kunde jobba inom media, då frågade han om jobb som expertkommentator.

Du har sagt att det finns lite löst intresse från klubbar. Hur är det med Djurgården, någon kontakt med dem?

– Nej inte på det sättet, inte så, mer än att jag har några kamrater där som jag pratar med ibland. Man följer väl dom lite extra med tanke på att man har varit där länge. Det är mer så. Man snackar ju med dom ibland.

Vad tror om att jobba jämte Magnus Pehrsson? Vad har du att säga om honom som tränare?

– Det där är ju väldigt teoretiskt. Jag tycker väldigt bra om Magnus, vi läste samma provkurs tillsammans och spelade i Djurgården ihop ett tag. Jag har haft en väldigt bra tid i Djurgården, men de har säkert en tränarbesättning.

Något som skulle försvåra en återkomst till Stockholmsklubben, där han rönte stora framgångar både som spelare och tränare, är att en assisterande roll inte är det som lockar mest.

– Mest sugen är jag väl på att ta ett eget lag, det skulle ju vara roligt. Det är inte så att jag har låst mig på något sådant där. Sedan om det blir delat eller eget, det vet jag inte, men jag har inte funderat så långt, säger Rehn.

Vad har du för känslor för DIF i dag?

– För mig blir det ju mycket relationer, vilka man har jobbat med och då menar jag både fotbollsspelare och kollegor och jag har ju mycket känslor för dem så klart.

Din sociala situation. Flytta tillbaka till Stockholm?

– Jag har väl inte funderat så mycket på det med att flytta till Stockholm. Nu får vi jobba klart och göra det så bra som möjligt här i Göteborg, sedan får vi se. Jag har inte börjat fundera på det eller att flytta någon annanstans.

Publicerad 2011-09-10 kl 10:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons