Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rekordår för Peking - gick nära 30 miljoner plus

Foto: Bildbyrån

Spelarförsäljningar gör att IFK Norrköpings 2016 blev ett rekordår ekonomiskt.
Klubben gick nästan 30 miljoner plus.
- Det går bra nu, säger kassören Kjell Johnson Branzell till NT.

IFK Norrköping har presenterat sitt bokslut för 2016 och det året blev klubbens bästa någonsin, ekonomiskt sett. Omsättningen landade på 108 miljoner, att jämföra med 53 miljoner 2015. Peking redovisar en vinst på 28,5 miljoner kronor.

40 miljoner kom dock in från spelarförsäljningar. Klubben sålde Alexander Fransson till Basel, Emir Kujovic till Gent, Arnór Traustason till Rapid Wien och Christoffer Nyman till Eintracht Braunschweig under 2016.

- Sedan rinner inte allting in i IFK av de pengarna. Det är över fem miljoner av dessa som vi betalat till agenter istället för att vi kan använda dem i föreningens verksamhet. Och där har du indirekt vår åsikt i den frågan, säger kassören Kjell Johnson Branzell till Norrköpings Tidningar.

Norrköping ökade sina publiktintäkter från 14 till 21 miljoner kronor under 2016. Nu har klubben ett eget kapital på 70 miljoner kronor.

- De behöver vi ha, vi vet fortfarande att vi backar på driften med 5-10 miljoner varje år om vi inte har de extraordinära intäkterna (spelarförsäljningar). Det gäller att bygga en infrastruktur runt IFK som gör att vi får en långsiktig motståndskraft och kan tjäna pengar på alla håll i verksamheten. Vi behöver likvida medel. Om vi ska utmana den svenska eliten i allsvenskan måste vi bli bättre på allt vi gör, säger Johnson Branzell.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-21 kl 11:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons