POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Rekordjagande Källander om slutspurten: "Det är otäckt nervöst"

Örgryte avslutade med att vinna med 4-2 mot Kalmar inför landslagsuppehållet och skickade en signal till Hammarby och Djurgården att laget vill vara med och kämpa in till "the bitter end". Trotjänaren Magnus Källander tror på en rafflande upplösning.

- Det är otäckt nervöst. Men det är det som är roligt med idrott. Spänning in i det sista och ovisst hur det ska gå, säger Källander till FotbollDirekt.

Själv jagar han ett rekord som den äldste spelaren i Allsvenskan någonsin att göra mål. Han var en stolpträff från att bli det i matchen mot Kalmar.
- Ja, jag har hört om det där. Det vore oerhört kul om det skulle bli så men samtidigt är det ingenting jag går omkring och tänker på. Det viktigaste är att man ger allt i matcherna.

Men det kan inte bli så att om ni får en straff i slutomgångarna att du tjatar dig till att få lägga den? - (Skratt) Ha ha. Det skulle väl vara om matchen är helt avgjord då i så fall. För om den inte är det får någon annan ta den.

Men Källander betonar ändå att det viktigaste är att fokusera på slutspurten.
Två poäng skiljer upp till Hammarby inför slutomgångarna.
- Ju färre matcher det blir har man inte det i egna händer längre men vi ska ju möta Djurgården strax efter uppehållet så det kan bli en nyckelmatch, även om mycket kan avgöras också i de två sista omgångarna.

Direkt efter landslagsuppehållet möter Örgryte Helsingborg och det är en match som Källander hoppas få med sig ett bra resultat ifrån.
- Det vore skönt om vi kunde vara starka i början av uppehållet och få med oss ett bra resultat inför avslutningen, så att det slipper bli extra nervöst. Vi har dock bra moral i laget och hade vi inte haft den känsla vi har i laget nu hade jag inte trott på det här, säger Källander.

Med tanke på segern mot Kalmar, var det dumt att uppehållet kom precis just nu? - Nej - tvärtom. Jag tror det var bra för vi har haft några killar som haft lite känningar, nu får vi chansen att plåstra om dem ordentligt till omstarten.

Vad har Åge Hareide betytt för er uppryckning? - Det är en tolfte spelare eller en 23:e spelare, hur man nu väljer att se på det. Han har kommit in och sett till att vi har fått in mer intensistet inte minst på träningarna. Men vi ska inte glömma att vi har fått in en massa fina nyförvärv, så vi har ju ett helt annat lag nu än när vi började säsongen.

För din egen del då, du passerade i februari det aktade 40-strecket. Känner du att du har fler säsonger i kroppen?
- Det vill jag inte ta ställning till här och nu. Vi får leva i nuet. Jag funderar inte så mycket på det. Det beslutet kommer så fort som den sista sparken är gjord den här säsongen om jag fortsätter eller lägger av.

Du vill inte slå Bengt Andersson då? - (skratt) Nej, det är omöjligt. Målvakterna är omöjliga att slå, de bara spelar ju vidare och vidare...

Har du någon hälsning till Djurgården och Hammarby inför slutspurten? - Det är farligt att kasta sten i glashus men jag säger så mycket i alla fall att det ska bli skoj att se hur det utvecklar sig och vi får väl se vad som händer med Gais också, om de blir inblandade också. Men gör vi det vi ska göra, klarar vi det här.

Publicerad 2009-10-06 kl 14:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå