Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
41v

Rekordpengar har förändrat IFK Norrköping - kan förstärka till 2017: "Kostar i topp"

Foto: Scanpix

Försök igen

IFK Norrköping kan inte komma ifatt MFF i allsvenskan denna säsong. Nu får klubben satsa på att hämta tillbaka guldet nästa säsong – och har pengar för att förstärka.
- Vi har kommit upp lite i näringskedjan, säger klubbordföranden Peter Hunt till NT.

IFK Norrköping lyckades inte försvara fjolårets SM-guld - Malmö FF är med två omgångar kvar redan allsvenska mästare 2016.

Därför får nu IFK Norrköping titta framåt – och gör det med glädje.

Norrköpings Tidningar rapporterar om att klubbens år når historiska höjder rent ekonomiskt - omsättningen  har fördubblats - genom spelarförsäljningar och ett ökat intresse runt klubben efter förra säsongens guld.

Nu kommer klubben få in cirka 16 miljoner kronor genom placeringsbonusen. Det står redan klart att laget kommer att sluta på en placering strax nedanför Malmö FF i tabellen och bonusen baseras numera på de fem senaste årens placeringar - tvåa eller trea spelar ingen större roll i bonusen som betalas ut.

- Ifjol fick vi omkring 14 miljoner. Då hade vi en 13:e plats med oss på de senaste fem åren, så för vår del slår det väl ut i år, säger Peter Hunt till Norrköpings Tidningar

Managern Jens Gustafsson kommer att ha pengar att använda till att investera i spelartruppen 2017.

- Vissa medel har vi ju för att investera i spelartruppen. Sedan ska vi inte få någon hybris. Det är många som varit med och delat på intäkterna som agenter, klubbar som haft vidareförsäljningsklausuler och PSI som avvecklats. Men visst finns det pengar över och de ska vi förvalta på bästa sätt. Vi har kommit upp lite i näringskedjan och det kostar att vara med där, säger Peter Hunt till tidningen.

- Vi ligger fortfarande på kanske hälften av IFK Göteborgs trupp och 35-40 procent jämfört med Malmö. Vi är i en annan division fortfarande och där måste vi upp. IFK Norrköping är idag en mycket mer intressant produkt än för bara några år sedan och jag är optimistisk för framtiden att vi även ekonomiskt kan vara med bland topplagen i Sverige. Vi är mer affärsdrivande idag.

Se höjdpunkter från när Norrköping spelar bort guldchansen mot Elfsborg i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-28 kl 09:43
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER