POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Religionen stör mittfältsstjärna

Gefles Yussif Chibsah spelade riktigt bra före landslagsuppehållet men efter detsamma har han inte stått att känna igen. Och orsaken är enkel - han äter inte tillräckligt, då han är inne i sin fastemånad.

- Det är mycket tufft men jag försöker göra mitt bästa, säger han till Aftonbladet efter förlusten mot Gais.

Från att ha varit en av allsvenskans hetaste spelare till en av de mer iskalla. Tillvaron har snabbt förvandlats för Yussif Chibsah.
Mot Gais på torsdagskvällen orkade han inte spela mer än i 63 minuter.
- Psykologiskt är det tufft att prestera men man får anpassa sig mentalt till läget, säger Chibsah till Aftonbladet.

Chibsah, som är muslim, firar Ramadan för tillfället och det innebär att han inte får äta eller dricka under dygnets ljusa timmar.
- Hans fysiska status är klart påverksad. Och jag tror det påverkade honom idag också. Han är slutfasen av sin fasteperiod och det gör säkert sitt till, säger tränaren Pelle Olsson till tidningen.

Chibsah försöker äta så mycket han kan under den mörka tiden på dygnet men har ändå inte kommit i fas fysiskt.
- jag kan äta vad jag vill och ibland stannar jag uppe för att äta sent på kvällen innan jag somnar. Som igår inför matchen, då åt jag smörgåsar vid ett på natten, säger Chibsah själv.

Gefles ledarstab respekterar Chibsahs religion och att han följer ramadan. Det bästa hade förstås varit att vila honom men då laget är hårt åderlåtet finns det inte utrymme för det.

- Dessutom har Chibsah gjort en bra säsong så här långt och vi har velat ha honom på plan. I fjol vid samma period stod han utanför laget, säger Pelle Olsson.

Chibsah lovar att han kommer att vara bättre redan mot Malmö.
- Det var dåligt att vi förlorade men vi får se fram emot kommande match. Då är min ramadanperiod över och jag kommer att vara mig själv igen, säger han.

Publicerad 2009-09-18 kl 16:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå