POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rennes jagar Gerndt - HIF vill ha 36 miljoner

JOHANNESBURG. Franska Rennes ger sig in i jakten på Alexander Gerndt.
Helsingborgs pris är 36 miljoner.
- Det är inget jag ska lägga mig i, säger landslagsmannen till fotbollskanalen.se.

Franska Rennes ville ha Denni Avdic, men han gick till Werder Bremen. Enligt vad fotbollskanalen.se erfar så är den franska klubben nu intresserad av Alexander Gerndt.
HIF-anfallaren sänkte inte sitt marknadsvärde när han satte sitt första landslagsmål i veckan.

- Det är ganska lugnt, jag har inte hört något, säger Alexander Gerndt som är på väg hem till Sverige efter ha spelat en landskamp från start och gjort ett inhopp.

I veckan gick HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg ut och sa att Elfsborg fått för dåligt betalt för Denni Avdic och att HIF skulle ha mer för Gerndt.
Borås-klubben fick 22 miljoner kronor och, enligt vad fotbollskanalen.se, erfar siktar HIF på fyra miljoner euro (36 miljoner kronor).

Snacket om en prislapp på över 22 miljoner kronor på skyttekungen är inte något som han själv vill fördjupa sig i:

- Det är inget jag ska lägga mig i, vill de ha mer än så betyder det bara att det tycker om det jag gör, säger Alexander Gerndt.

- Sådant här är svårt, det gäller bara att jag och HIF har en sjysst dialog och det har vi. Jag har kontrakt och sedan får vi se.

Om en dryg vecka stänger transferfönstrena runt om i Europa och hittills har ett par klubbar lagt bud som HIF inte anser vara ens i närheten av att diskutera. Under den kommande veckan kommer det att avgöras om Gerndt blir kvar eller ej.

Den franska ligaklubben Rennes har överraskat i ligaspelet och är trea, men har bara gjort 22 mål på 20 matcher och efter att man sålde Asamoah Gyan i somras har anfallarna haft det svårt: colombianen Victor Hugo Montaño har bara gjort fyra mål på 16 matcher och kongolesen Jirès Kembo-Ekoko tre på tolv. Rennes klubbledning vill hänga kvar i serietoppen och köpte nyligen loss anfallaren Abdoulrazak Boukari från Lens och man vill även få in Gerndt.

Rennes har dessutom bra erfarenheter av svenska spelare på 2000-talet, och trion Andreas Isaksson, Kim Källström och Erik Edman var förutom spelmässigt vassa även plusaffärer när de såldes vidare. Petter Hansson var högt ansedd i klubben för spelet och både kom och gick som Bosman.

Publicerad 2011-01-23 kl 20:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå