Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Reservbetonat HIF i genrep: "Osannolikt att det händer igen"

Storstjärnorna Gerndt och Jönsson borta - Helsingborg tvingas kasta om rejält i startelvan idag mot Landskrona. Men manager Conny Karlsson oroas inte av att spela genrep med ett lag fullt av reserver.

Landslagsuppdrag för Alexander Gerndt, Ardian Gashi och Rasmus Jönsson, samt sjukdom för May Mahlangu gör att HIF:s mittfält och anfall är helt nykomponerat i genrepet mot Landskrona. Olyckliga omständigheter kan tyckas med premiären så tätt inpå, men Conny Karlsson ser möjligheter: 

- Jag vill vända på det, vi har mycket att vinna på detta. De som är borta vet vi redan var vi har, de behöver inte bevisa någonting. Nu är det flera spelare som kan lämna in en ansökan om spel i premiären, säger Conny Karlsson till FotbollDirekt.se.

- Sedan känns det rätt osannolikt att så här många tongivande spelare är borta samtidigt under säsong. Och det är ju andra klubbar som drabbas av detta också, fortsätter Karlsson och syftar på landslagsuppehållet.

Medan HIF är intakt i de bakre leden är det desto mer reservbetonat från mitten och framåt. Mattias Lindström gör sin första match på fyra månader efter operationen i höstas. Den rutinerade mittfältaren med det imponerande skägget går in på Rasmus Jönssons mittfältsplats till höger. Unga talangerna Johan Eiswohld och Simon Thern blir duon som ska tampas med Marcus Lantz på mitten medan Mohamed Ramadan och Erik Sundin bildar anfallspar - ett helt oprövat sådant.

- Jag vet inte om de har spelat ihop i match tidigare, men som vi ser det nu är Mohamed Ramadan nummer fyra bland våra anfallare efter Gerndt-Sundin-Jönsson. Då är det naturligt att han går in där. Det blir intressant att se vad de kan göra.

- Sedan ska det bli kul att se Lindström, han ligger förstås efter rejält i träningsmängd efter skadan men har sett ruskigt pigg ut på träningarna på slutet. Men han lär knappast spela 90 minuter.

Matchstart kl 15, HIF:s startelva:

Pär Hansson – Christoffer Andersson, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Erik Edman - Mattias Lindström, Simon Thern, Johan Eiswohld, Marcus Bergholtz - Erik Sundin, Mohamed Ramadan.

Bänken:

Daniel Andersson, Markus Holgersson, Joseph Baffo, Rachid Bouaouzan, Rasmus Jönsson, Lucas Ohlander och Abdul Khalili.

 

 

Publicerad 2011-03-26 kl 11:28
Annons
Annons
Annons