Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Resorna tär på Helsingborg

I helgen seger mot obesegrade Elfsborg. På torsdagskvällen långt från fotbollsglamouren på landsbygden i Georgien för match i Europa League mot Zestafoni.

I helgen seger mot obesegrade Elfsborg. På torsdagskvällen långt från fotbollsglamouren på landsbygden i Georgien för match i Europa League mot Zestafoni.

- Det är inte helt optimalt med de långa resorna, det är svårt att förbereda sig fullt ut. Men än så länge har det i alla fall gått bra och vi gjorde dessutom en bra insats mot Elfsborg i Allsvenskan i söndags, säger Bosse Nilsson till Helsingborgs hemsida.

Helsingborg tog sig vidare mot Mika från Armenien och nu väntar alltså nästa "lilleput-lag" för skåningarna. Ett bra resultat på torsdagkvällen och chansen till avancemang och något större är stort, då returmatchen går på Olympia.

Skåningarna väljer att lämna trion Hannu Patronen, Fredrik Svanbäck och Erik Sundin hemma men Bosse Nilsson tycker det är skönt att två andra namn finns med i Georgien.
- Det är tryggt att vi har med oss de två mest rutinerade spelarna i form av Henrik Larsson och Marcus Lantz, det kan vara betydande i dessa sammanhang, säger Nilsson.

Trots att georgiska ligan inte är någon liga som följs dagligdags härhemma i Sverige har Helsingborg gjort ett gott scoutingarbete.
- Hans Carell i klubben såg matchen mellan Lisburn och Zestafoni, så en liten vink hur de spelar har vi. Dessutom har två representanter i klubben kollat hotell, arenan med mera.

- Det vi vet är att de spelar 4-4-2 och ganska likt FC Mika, men med lite mer kvalité. De har två giftiga forwards och 11-1 på två matcher är imponerande resultat, det bär respekt. Vi förväntar oss en tuff match där de går tätt inpå oss i markeringsspelet, säger Bosse

Taktiken är redan klar och ett resultat att bygga vidare på är förstås målsättningen till returen.
- Det är viktigt att vi börjar bra och tar med oss ett bra resultat hem. De kommer säkert att spela stabilt bakåt och krympa ytorna. Deras anfall går främst genom mittfältet till anfallet. Vi ska försöka utnyttja deras spelsätt till en fördel för oss.

Publicerad 2009-07-15 kl 16:56
Annons
Annons
Annons