POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Resterna av Zlatan-statyn flyttas från stadion-området i Malmö

Foto: TT

Zlatan-statyn vältes tidigare i januari utanför stadion i Malmö.
Nu forslas även resten av konstverket bort, rapporterar Sydsvenskan.
Det handlar om sockeln statyn stod på som ska tas till samma hemliga plats som statyn för reparation.

Statyn över Zlatan Ibrahimovic vältes till slut efter upprepade vandaliseringar mot skulpturen under de senaste månaderna. Natten mellan den 4 och 5 januari sågade någon eller några sönder statyn vid fötterna, vilket ledde till att den välte.

Sedan dess har den skadade statyn förvarats på hemligplats i väntan på reparation. Under tisdagen tas över den sockel som statyn stod på bort utanför Stadion i Malmö, rapporterar Sydsvenskan. Sockeln ska efter nedmonteringen flyttas till samma plats som statyn för att repareras.

Var statyn ska stå när den har blivit reparerad är i dagsläget osäkert. Efter att först ha sagt att den inte skulle flyttas öppnade Malmös kulturkommunalråd Frida Tollmyr (S) för att statyn kan få en annan plats i Malmö.

- När det gäller en flytt inom Malmö får tiden utvisa vad som händer. Men jag har aldrig sagt att den aldrig kan flyttas inom staden. Om statyn flyttas ska det vara utifrån sakliga argument, vi kan inte vika oss för vandalism. Hade det varit en skola som vandaliserats hade det aldrig förväntats av oss politiker att vi skulle lägga oss platt och bara stänga den.

Malmö stad äger statyn och är också den som äger beslutet om var statyn ska stå i framtiden. Ett kommunstyrelsebeslut om statyns framtid väntas tidigast i mars.

Publicerad 2020-01-21 kl 14:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå