POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Revansch i DIF: “Men jag var ingen flopp i Örebro”

En fotskada och ny tränare satte stopp för succé i Örebro för nyförvärvet. Men nu har målen börjat trilla in för Peter Samuelsson - i Degerfors.
– Jag var ingen flopp, säger anfallaren.

15 mål i superettan 2010. 17 mål säsongen efter. Peter Samuelsson var stekhet när han värvades från Degerfors till Örebro inför den här säsongen. Men det blev inte riktigt som han tänkt sig.

Efter en inte helt lyckad vårsäsong lånades 30-åringen hem till Degerfors i juli. Nu berättar en av superettans hetaste spelare om varför det aldrig blev något rejält genombrott i allsvenskan.

– Två träningspass om dagen under hela vintern blev kanske lite för mycket för min kropp. Jag var sjuk i stort sett hela mars och när serien började låg jag efter direkt. Men sedan tog jag en starttröja och gjorde tre 90-minutersmatcher – innan jag fick problem med ledbandet i foten och var skadad i någon månad, säger Samuelsson till FotbollDirekt.se.

– Om jag hade fått vara med på riktigt under uppstarten med den nye tränaren (P-O Ljung) så hade det kanske sett annorlunda ut nu, men när man är i den här åldern och får chansen att lånas ut till Degerfors så kände jag att det var rätt att ta den.

I Degerfors har det blivit succé direkt då Samuelsson stått för fem mål och en assist under sina fem inledande matcher.

– Ja, det snittet är jättebra. Det har gått bra för mig och jag har spelat i stort sett varenda minut. Det är alltid speciellt att spela för hemmaklubben och även om jag bott i Degerfors hela tiden under min tid i Örebro också, så är det en annan trygghet för mig här. Jag kanske inte riktigt hade den tilliten i Örebro. Men jag fick ändå speltid under en tid i ÖSK och det gick ganska bra.

– Det är många som säger att jag var en flopp i Örebro, men jag känner inte att jag floppade. Det tar alltid lite tid i en ny klubb och när jag väl kom in i det så tog jag ju en plats och om jag inte hade skadat mig så kanske jag hade spelat varje match.

Hur ser du på framtiden nu när Örebro med största sannolikhet åker ur allsvenskan?

– Jag har bara fokus på Degerfors. Men efter utlåningen har jag två år kvar i Örebro och det är det enda jag tänker på och jag räknar med att spela där. Man kan dock aldrig säga vad som kommer att hända.

Men hur ser du på att ÖSK valde att satsa på andra alternativ än dig?

– Jag försöker att inte tänka så mycket på det. P-O (Ljung) var ärlig och sa att de ville gör det och det respekterar jag. Det är bättre att han säger det än att man inte vet något. Men då kände jag att det vore bättre att lånas ut, och det tyckte P-O var bra. Sedan visste han ju inte att William (Atashkadeh) och (Andreas) Haddad skulle skada sig två dagar efter – och att Kushtrim (Lushtaku) skulle försvinna. Hade han vetat om det så skulle jag nog inte ha lånats ut, säger Samuelsson.

Publicerad 2012-09-05 kl 19:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå