Rieks derbykung ännu en gång - fixade vinsterna mot HIF: "Nästan för lätt i första halvlek"

MALMÖ. För tio år sedan började Sören Rieks att avgöra derbyn. Efter det har han inte kunnat sluta med det.
- Man känner sig alltid som bäst i stora matcher, säger Rieks efter dubbla mål mot Helsingborgs IF.

Assist till bägge målen för Esbjerg mot Sönderjyske 2009, vilket var lagets enda derbyseger på sju år. Hattrick för IFK Göteborg mot BK Häcken 2015, matchens enda målskytt i hemmamatchen 2016, och ett avgörande 2-1-mål i El Västico mot Elfsborg 2017.

Sören Rieks har gjort sig känd som en derbykung och när Malmö FF möter Helsingborgs IF i allsvenskan igen så har han tagit med sig det. En fin assist till matchens enda mål i vårderbyt, och målskytt till 1-0 och 2-0 mot HIF på torsdagen (3-0).

- Man känner sig alltid som bäst i stora matcher, säger Rieks.

- Fullsatt i dag, grym atmosfär. Då är det bara att köra 100 procent.

1-0 var ett riktigt hårt avslut vid närmaste stolpen efter 13 minuter, och 2-0 kom knappt 20 minuter senare efter att Arnor Traustason nickat ner bollen och Rieks dragit till på halvvolley. MFF körde över HIF med 3-0 i första halvlek och hade nästan allt av spelet.

- Vi var i stort sett felfria (första halvlek).

- Det kändes nästan för lätt i första halvlek. Nästan varje gång hittade vi ytorna vi skulle göra.

Det enda negativa som Rieks kunde hitta av torsdagens match var det gula kortet som han fick när han hyschade HIF-supportrarna efter 1-0. Rieks säger att han inte kände till regeln.

- Jag tycker supportrarna och fansen ofta får göra en hel del som vi inte kan göra något åt. Att jag tystade dem lite, det tycker jag inte är så illa. Jag tycker man kan se till att ändra regeln. Vi spelare får väl också göra lite.

Varningen innebär att Rieks är avstängd mot AFC Eskilstuna nästa omgång, och det är första gången sedan avslutningen 2016 som Rieks missar en allsvensk match på grund av avstängning eller skada.

Publicerad 2019-09-26 kl 22:32