Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Rieks: "Man såg lite vilket håll det gick för Blåvitt och vilken riktning det gick för Malmö"

MALMÖ. Sören Rieks valde idag att genomföra den kontroversiella övergången mellan IFK Göteborg och Malmö FF.
- MFF är alltid med i toppen och vinner oftast allsvenskan, som det ser ut nu, säger han i en lång intervju.

Idag blev en av vinterns mest kontroversiella övergångar klar: Sören Rieks valde att skriva på för Malmö FF efter att kontraktet med IFK Göteborg gått ut. Att IFK Göteborg kom från en svag säsong och MFF från en bra säsong var en en faktorerna bakom övergången. 

- Det spelar in. Det var ett tungt år. Ingen tvekan om det. Med tanke på hur det ser ut där så tror jag det var rätt tidpunkt för mig att lämna. Man måste tänka lite på sin egen del och personligt. När möjligheten kom att komma till MFF och få en bra chans allsvenskan och kanske gå till Champions League eller Europa League, så var det väldigt attraktivt. 

ANNONS

- Det var speciellt förra året och kanske 2016 också. Man såg lite vilket håll det gick för Blåvitt och vilket riktning det gick för Malmö. De gångerna de spelade i Champions League satt man framför TV:n och kollade på det istället för att vara en del av det. 

- MFF är alltid med i toppen och vinner oftast allsvenskan, som det ser ut nu.

Spelaren själv säger att han också funderade på problematiken och rivaliteten mellan klubbarna innan han skrev på. Detta bland annat efter en incident år 2016 med en annan tidigare Blåvittspelare i MFF: Tobias Sana. Sana fick ett knallskott kastat mot sig från läktaren, och svarade med att kasta tillbaka en hörnflagga. 

- Förhoppningsvis värmer jag inte upp i det hörnet, säger Rieks med ett litet leende. 

- Sedan får de (supportrarna) sjunga vad de vill, det gör mig inget, men man hoppas att de inte kommer slänga allt möjligt efter en. Det är fotboll, mycket känslor involverat, så man får ta det som det kommer. 

ANNONS

- Jag har tänkt lite på hur det kommer att bli. Det blir häftigt på Gamla Ullevi iallafall. Det blir roligt att möta de gamla lagkompisarna. Tjata lite med dem och så. Det är matcher man ser fram emot. 

Rieks satt länge i förhandlingar om förlängning med IFK Göteborg, men de kom aldrig fram till en lösning. Han hade även intresse från klubbar i bland annat Sydeuropa, men innan jul hörde MFF av sig. 

- Jag har varit i Blåvitt i tre och ett halvt år. Man vet ju situationen mellan Blåvitt och Malmö, men jag måste också tänka på vad som är bäst för mig och min karriär. 

- När de första förhandlingarna kom igång så var jag rätt övertygad att det skulle bli MFF. Sportsligt är det svårt att hitta något som är mer attraktivt. 

- Jag såg det inte komma att jag skulle bli en Malmö-spelare, men det är en stor klubb. Kanske Malmö och FCK som är störst i Skandinavien. Det är jättebra sportsligt och en stor utmaning att komma hit. 

ANNONS

Rieks anlände till Malmö igår, presenterades idag, och gör sin första träning imorgon. Hans debutchans blir nästa lördag mot Fremad Amager. Han själv föredrar att vara ute till vänster på mittfältet, men kan även vara till höger och centralt. 

- Jag hoppas jag kan ta ett extra steg. Jag känner mig fortfarande ung i kroppen och förra året var jag skadefri. Det ska inte vara några problem. Jag hoppas och tror att man kan utvecklas när jag tar det här steget, som är en steg högre än jag är van vid. 

- Jag ska tillföra mina offensiva kvalitéer. Jag har bra ”drive”, både med med och utan boll, både den offensiva planhalvan.  

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-12 kl 16:08
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto