Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Riihilahti saknas för Djurgården - men Jonson är tillbaka

När Djurgården träningsspelar mot Sirius på lördag saknas fortfarande pådrivaren Aki Riihilahti. Däremot är veteranen Mattias Jonson på gång.

- Han har tränat på bra här i vinter och är ett alternativ redan till helgen, säger tränaren Andrée Jeglertz till FotbollDirekt.se.

Det senaste året har tärt på Mattias Jonson. Hälproblemen smulade bokstavligen sönder 35-årigens fjolår. Bara 13 matcher blev det, men nu är nyckelspelaren på gång igen. En annan Djurgårdsmittfältare som lider av ständiga skadebekymmer är pådrivaren Aki Riihilahti. Finländaren gjorde bara två allsvenska inhopp 2008 och kommer inte till spel mot Sirius.

- Han är på rätt väg och har tränat på bra, men vi vill inte chansa med honom redan nu, säger Jeglertz och berättar att truppen i övrigt är intakt.

- Halva försäsongen har gått och jag tycker att vi har lagt upp det bra. Vi har jobbat metodiskt och inte kört för hårt med spelarna. Nu kommer vi att stegra träningen.

Vad vill du se på lördag? - Jag vill ha spelare som lyser av energi, modiga spelare som vågar spela bra fotboll, säger Andrée Jeglertz.

Publicerad 2009-02-12 kl 13:39