POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Riksidrottsförbundet startar oberoende utredning mot Björn Eriksson - har anmälts genom visselblåsartjänst

Foto: Bildbyrån

Kritik har riktats mot Björn Eriksson efter att Expressen avslöjat att han suttit på dubbla stolar.
Nu startar Riksidrottsförbundet en oberoende utredning av ordföranden.
”Under perioden 31 maj till 2 juni har RF visselblåsartjänst tagit emot anmälningar som med olika innehåll gäller Björn Eriksson.” skriver förbundet på sin hemsida.

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har senaste tiden fått kritik från flera håll efter Expressens avslöjande att han suttit på dubbla stolar. Eriksson satt dels som ordförande i RF men även som ordförande för lobbygruppen ”Säkerhetsbranschen”, som är en organisation som arbetar för att de privata vaktbolagen bör ersätta polisens arbete i olika sammanhang.

Eriksson fick motstå hård kritik från flera håll, där bland annat SFSU, Svenska Fotbollssupporterunion, krävde RF-basens avgång.

"SFSU anser att förtroendet för Björn Eriksson är förbrukat och att det är en omöjlighet för honom att sitta kvar som ordförande för Riksidrottsförbundet. Därmed kommer vi att arbeta för en ny ordförande i Riksidrottsförbundet", skrev SFSU.

Lars-Christer Olsson, ordförande i Svensk elitfotboll, tyckte att Erikssons dubbla stolar var ett problem och något som behövde utredas.

- Det vore bra om man tog sig en riktigt titt på vad som har skett alla olika riktningar. Det är oförenligt att vara företrädare för svensk idrott och samtidigt driva lobbyverksamhet för att en viss bransch ska ersätta polis. Det måste man hålla isär. Man måste bestämma sig för vilken stol man ska sitta på, sa Olsson till Expressen.

Nu kommer en oberoende utredning mot Eriksson att inledas, efter att ordföranden har blivit anmäld till RF:s egen visselblåsartjänst.

”För Riksidrottsförbundet är det en självklarhet att alla anmälningar hanteras enligt de riktlinjer som gäller för visselblåsartjänsten, oavsett vem som anmäler och oavsett vem som anmäls” skriver förbundet på sin hemsida.

Förbundet skriver på sin hemsida att visselblåsartjänsten är ett alternativ när det inte är möjligt att ta ärendet till förening eller förbund när till exempel en person inte vill eller vågar anmäla. Ärendet kan handla om bland annat ekonomiska oegentligheter, övergrepp eller trakasserier.

Publicerad 2019-06-10 kl 18:40
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto