Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Risp sågar svenska tränare

Turkietproffset Fredrik Risp är kritisk till de allsvenska tränarna. Får mycket träning, brist på individuellt anpassade program och ovilja att testa nya saker är ämnen för hans klagan

" Kan tänka mig att tränarkonferensen i upptakten av varje säsong är rena paradiset för allsvenska tränare där man kan sitta och skryta om hur många pass i veckan man kört under försäsongen”
Så skriver Fredrik Risp i sin blogg på fotbollsverige.se.

Han kritiserar även träningsmatchandet som han menar är klart sämre än Royal League:
” Folk klagade på Royal League, men det var ett fantastiskt bra sätt att få tävlingsmatcher även under vinterhalvåret. Det året då vi gick till final mot FC Köpenhamn så var försäsongen otroligt stimulerande för man visste att det skulle vara bra matcher mot bra motstånd under februari och mars. Men det kanske ska höra till den svenska modellen att man ska bygga upp sig och träna hårt i fyra månader och spela tråkiga träningsmatcher mot Trollhättan, Frölunda och andra bonkegäng som egentligen inte ger så himla mycket.”

Och när allt ska få sig en känga kommer även träningsupplägget i fokus:
”Vad som också är anmärkningsvärt är att många svenska tränare vill att alla i laget MÅSTE träna lika mycket. Är man 35 år så är det ganska självklart att man inte orkar träna lika hårt som en 17 åring, dvs. man måste individualisera träningen mer för att lyckas få alla i form. Något som fungerar helt naturligt utomlands”

Publicerad 2008-07-09 kl 16:03
Annons
Annons
Annons