Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Röd varningsflagg för Cabrera”

Trelleborg har arbetat med Cabrera många gånger. Nu vill man slippa.
– Det är röd varningsflagg på honom, säger Per-Anders Abrahamsson, TFF-bas, till fotbollskanalen.se.

Igår avslöjade TV4 och fotbollskanalen att agenten Oliver Cabrera suttit på dubbla stolar när han både företrätt och försökt få till stånd en försäljning av Wanderson och Roni Porokara. När Rasmus Bengtsson gick från Trelleborg till Hertha Berlin – efter att han enligt Lazio hade klart ett kontrakt med dem – var det Cabrera som skötte förhandlingarna.

– Vi hade med honom att göra då – och det var ingen lustig historia, säger Per-Anders Abrahamsson.

Trelleborgs ordförande menar att många andra allsvenska klubbar delar hans uppfattning att det ”blir bekymmer” när de arbetar med Cabrera. När det kommer till förhandlingar med deras spelare om förlängningar av kontrakt, menar Abrahamsson att det ofta blir problem när agenten förträder spelarna.

– Han har satt i system att låta sina spelare gå som Bosman. Det är olustigt men sådana är tyvärr spelreglerna nu, och då får man leva med det.

Abrahamsson berättar dock att de har en lista på agenter som de rekommenderar till sina unga spelare att arbeta med, och på den listan är Cabrera inte med.

– Vi har en lång lista på bra agenter som spelar med öppna kort. Sedan finns det vissa agenter som bara verkar se till sina egna intressen. Vi kan bara vägleda våra unga spelare att välja rätt agenter.

Efter att det senaste avslöjandet har många klubbar sagt att de har avslutat sitt samarbete med Cabrera. Trelleborg säger att de inte har något samarbete med agenten.

– Vi jobbar inte med någon agent officiellt. Däremot kan vi inte sticka under stolen med att det är en röd varningsflagg på honom.

Fotbollskanalen har sökt Cabrera för en kommentar utan resultat.

Publicerad 2010-04-26 kl 20:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons