POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Rodic lägger över favoritskapet på Djurgården: "De har gått lite under radarn"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Rodics hattrick mot Örebro i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Hattrick senast och två mål i senaste derbyt mot AIK.
Vladimir Rodic har prickat formtoppen när det gäller som mest.
- Det känns väldigt bra och jag känner mig självsäker, säger Rodic till Fotbollskanalen inför derbyt.

Ett mål mot IFK Göteborg, två mot AIK och tre mot Örebro i senaste omgången. Vladimir Rodic har hittat formtoppen, lagom till den allsvenska slutspurten.

Självförtroendet är på topp hos 26-åringen inför söndagens och säsongens sista derby mot Djurgården.

- Jag är förväntansfull. Alltid när derbyn kommer så är det en bra känsla. Du vill vara en del av matchen, du vill uppleva det. Jag känner mig bra, förväntansfull och självsäker, säger Vladimir Rodic till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det kommer inte bli en lätt match, det finns inga lätta derbyn. Jag förväntar mig en fajt från båda lagen och sen får vi se, det kommer bli tufft. Vi ska gå ut där och gå för tre poäng.

Att gå ut där, till ett sådant här derby när allt ska avgöras, hur är det?
- Du vet, det är alltid som att du är mer motiverad i jämfört med vanliga matcher. När du går ut och ser alla i publiken blir du såklart mer uppjagad än vanligt. Du känner energin i omklädningsrummet och på träningen, på det sättet är det speciellt. Men jag förbereder mig alltid på samma sätt oavsett om det är derby eller inte.

- Jag tränar alltid hårt, äter bra, återhämtar mig, sover bra. Förberedelserna är nästan samma varje gång. Allt annat, media och människor runtomkring hypar det, ni är en del av hypen. Vi omfamnar det bara.

Ni är sex poäng efter, fyra omgångar kvar, vad krävs för att slå Djurgården?
- På samma sätt som du vinner alla derbyn. Först måste du vara 100 procent i det, fokuserad, stark, allt. Du kan inte vara slarvig på så vis, du måste vara fokuserad. Sen ska vi spela om det, men hur du går in i derbyt är väldigt viktigt. Fokus är nummer ett, åtminstone för mig.

Är ni ett bättre lag än Djurgården?
- Nej, för de leder serien.

I sättet ni spelar då?
- Vi är ett bra lag, men det är svårt att säga om vi är bättre eller inte. Jag vet inte om derbyt kommer att visa det. I slutet handlar det om vilka som vinner, det är i alla fall så som jag ser på det. De som vinner är bäst. Om Sundsvall slår Djurgården kan de inte säga att de är bättre än dem, om Djurgården vinner serien.

- Jag tycker att det är ett bra lag och jag känner också lite att de ha gått lite ”under radarn”. Jag känner att de smyger förbi media lite, som att ingen fokuserar på dem, men de är fortfarande nummer ett. Jag känner att det är mer hype kring AIK, Malmö och oss också.

Är det en fördel för dem?
- Jag vet inte om det är en fördel för dem. Kanske. Men så känner jag. Jag känner att det är mycket mer hype runt andra klubbar, kanske är det bra för dem. Men för att svara på din fråga om vi är bättre än dem – om någon frågar mig inför matchen ser jag att det är dem, för de har ”hemmafördel” och de ligger först i tabellen. Jag skulle ge en liten fördel som favoriter till dem i den här matchen.

Vad innebär en förlust?
- Jag tänker inte på det, så vi pratar inte om det.

Du är i bra form, hur känner du dig?
- Det känns bra, jag har fått chansen och tagit den och har hjälpt mitt lag att vinna matcher. Vi tar poängen, vi klättrar i tabellen – allt en spelare kan fråga efter. Det känns väldigt bra och jag njuter av det och jag hoppas att alla andra också gör det. Jag hoppas vi kan fortsätta med det här, det är mitt huvudmål för resten av säsongen.

Hur slutar matchen?
- Håll dig uppdaterad, du ska få se.

Hammarbys möte med Djurgården visas på C More Fotboll med start 15.00 och sänds även på cmore.se.

Publicerad 2019-10-06 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå