Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Rohdén bekräftar Israel-intresse: "Någon gång vill man testa äventyret"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

ABU DHABI. Happel Tel Aviv vill värva Marcus Rohdén.
Elfsborgs landslagsman är öppen för en flytt:
- Jag har spelat fyra år i allsvenskan och det hade varit skoj med något nytt, säger han till Fotbollskanalen.

Tidigare i vintras fanns uppgifter i israelisk press att Maccabi Haifa var intresserat av Marcu Rohdén. Under onsdagen gick Aftonbladet ut med uppgifterna om att Hapoel Tel Aviv – en tidigare storklubb som är på dekis – vill knyta till sig Elfsborgs landslagsmittfältare.
Det 24-årige Elfsborgs-ankaret bekräftar intresset från Israel:

- Inte hört så mycket, jag fick ett sms av min agent (Carl Fhager) i går om att de är intresserade och vi får se vad som händer, säger Rohdén.

Är det en liga som kan locka?
- Inte funderat jättemycket på det, får kolla på kontraktet och ta ställning till det då. Jag utesluter inget.

Aftonbladets uppgifter var att klubben skulle erbjuda mellan fem och sju miljoner kronor, och det är knappast troligt att Elfsborg släpper Rohdén till det priset.

- Jag skrev nytt kontrakt i somras och har kontrakt till 2018 så det är i Elfsborgs händer, men jag har en bra dialog med Stefan (Andreasson), säger Rohdén.

- Jag har spelat fyra år i allsvenskan och det hade varit skoj med något nytt. Sedan om det händer nu, till våren eller nästa år får man se men någon gång vill man testa äventyret. Det är inget krav att jag måste att gå nu.

Vad säger du om insatsen i matchen mot Estland?
- Det var en bra match, kom in i den ganska snabbt och fick fram en bra passning till Emir (Kujovic) i bra läge. Sedan rullar det på och det händer ganska mycket och skapar något läge mer. Inte supervan att spela på kanten, spelat innermittfältare hela året i Elfsborg.

Du har varit med i EM-kvaltruppen, finns tankarna på EM hos dig?
- Alltså, det är klart att jag vet att det är en tuff trupp att bli uttagen i och det är svårt att ta sig dit, men jag har varit med tidigare i EM-kvalet och varit med på två januari-turnéer och det är klart att jag finns i tankarna hos Erik (Hamrén). Samtidigt är det klart att det kommer att krävas otroligt mycket från min sida för att ta sig in i EM-truppen.

Behöver du just flytta ut i Europa för att öka chanserna?
- Nej, det tror jag inte. Jag har varit med i EM-kvaltruppen och spelar i allsvenskan, men går man till en toppklubb i Europa blir chanserna större. Oavsett så kommer det att krävas en otroligt bra vår.

Se höjdpunkterna från Sverige - Estland i spelaren ovanför.

Publicerad 2016-01-07 kl 17:43

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER