Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Roland Nilsson: "Angenämare problem"

Efter att ha haft stora skadeproblem, framförallt på mittfältet, ser det ljusare ut för MFF-tränarna när laget mot IFK Göteborg ska tas ut.
- Visst, det är lite angenämare problem nu, säger Roland Nilsson till fotbollskanalen.se.

Efter att Daniel Anderssons skada inte varit värre än att han tränade för fullt idag; och ha fått tillbaka Labinot Harbuzi och Jeffrey Aubynn från skador så har MFF det mera välbeställt på mittfältet. Lägg därtill senaste nyförvärvet Rick Kruys och tidigare sommarvärvningarna Touma, Åhman-Persson och Jensen så är det nästan ett överflöd av mittfältare som står till tränare Roland Nilssons förfogande.

Går man efter dagens träning så är det inte det lättaste att sia om hur MFF-tränaren tänker sig att formera sitt mittfält.
- Vi har ju tankar om en startelva, men vi får se hur det ser ut imorgon, säger Roland Nilsson som inte vill avslöja något om hur han kommer ta ut laget.

I det som mest liknande ett ”a-lag” på dagens träning spelade Labinot Harbuzi och Robert Åhman-Persson på innermittfältet, med Rick Kruys på en ytterplats. Samtidigt som lagkaptenen Daniel Andersson gick för fullt i ”b-laget”. Hur stora växlar man ska dra på träningsuppställningen vill inte Nilsson säga.
- Vi måste dela upp det på något sätt och alla kanske inte får träna på sin vanliga plats, säger han.
Har ni någonsin övervägt att spela med ett femmannamittfält?
- Nej, vi kör på det system vi har och kan bra.

I anfallet saknas Jonatan Johansson på grund av avstängning. Ola Toivonen får nog anses vara given så frågan är om det blir fortsatt förtroende för Edvard Ofere, eller om Agon Mehmeti är aktuell för att starta efter succéinhoppet senast.
- Han börjar bli redo för att spela från start, men vi får se hur det blir i morgon säger Roland Nilsson.

Helt utan skadeproblem är dock Malmö FF inte. Skåningarna saknar Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Joakim Nilsson (fotled), Gabriel (lår) och Guillermo Molins (fot).

Publicerad 2008-08-01 kl 16:46
Annons
Annons
Annons