Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Rolle efter första segern: ''Fantastiskt nöjd''

Malmö FF slog Bukarest med 3-1. Första segern för säsongen. Roland Nilsson var så nöjd över sitt skadedrabbade lag att han använde ord som fantastiskt efteråt.

Med en trupp på 15 spelare hade Malmö problem med att få ihop fullt lag mot rumänska Rapid Bukarest.
Men seger blev det. 3-1 gav säsongens första viktoria för svenska mästarna. Efter 0-0 vid full tid vann MFF straffläggningen med 3-1.

– Jag är fantastiskt nöjd med att vi lyckades hålla ihop positionsspelet i försvaret, trots alla problem vi hade och alla ändringar vi fick göra. Det var mycket starkt, säger MFF-tränaren Roland Nilsson.

Den här matchen var annars väsenskild i första och andra halvlek. I första var MFF vågade och hade bra fart på kanterna.
I andra tog Malmö sedan slut och räddades enbart av målvakten Dusan Melicharek mot bollskickliga rumäner.

Malmö tvingades till flera byten. Först försvann Yago Fernandez och ersattes av Miljan Mutavdzic.
– Han fick frossa, säger Roland Nilsson.

Sedan tackade proffsomsusade Daniel Larsson för sig. Hans krafter bara försvann och han fick ersättas av en högerback (!), unge Filip Stenström!

– Daniel kunde knappt andas och eftersom Pontus Jansson också var krasslig, så fanns det inget val, konstaterar Roland Nilsson.

– Okej att planen var lite mindre, men jag tycker vi höll ett bra tempo i första halvlek. Vi gör sakerna rätt som vi tränat på och det är positivt. Och inte ens när vi är trötta, så skapar rumänerna så mycket eftersom vi håller positionerna.

Innehållsmässigt för Malmö så var målvakten Melicharek och Daniel Larsson den här gången mest individuellt givande.
Målvakten räddade MFF vid flera tillfällen - inte ett misstag på hela matchen - och Larsson skapade trots allt farligheter så länge han orkade.

På fredag är det nu dags för ännu ett rumänskt motstånd i Sportul. Roland Nilsson fick mersmak av gårdagen och tror på ännu en stark motståndare.

– Det är bra, de spelar annorlunda än nordiska lag. Vi får se hur vi kan förbereda oss med tanke på sjukdomsläget, vi kan bara avvakta och se, säger Roland Nilsson.

 

 

Publicerad 2011-02-02 kl 10:07