Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rolle imponerad: Wilton har stärkt sin chans

Wilton Figueiredo imponerade som offensiv mittfältare mot Bröndby. Roland Nilsson ser därmed ut att ha hittat en öppning för Wilton i startelvan.

- Han har säkert ökat sina chanser att få spela från start. Det gör man ju alltid när man spelar bra, säger Malmö FF:s tränare Roland Nilsson till FotbollDirekt.se.

- Wilton var duktig och passar bra i den här rollen. Han är bollskicklig och är inte heller rädd för att jobba hårt.

Malmös 3-2 mot Bröndby var lite av ett måsteresultat efter en till stora delar tung försäsong. Och mest imponerade Wilton Figueiredo med två mål i en delvis ny offensiv mittfältsroll.

- Rollen är ju inte ny för Wilton. Han var offensiv mittfältare hemma i Brasilien och i början när han kom till Gais så han har kvaliteterna som behövs för en offensiv mittfältsroll.

När Edward Ofere skadade sig för några veckor sedan gick budet till Agon Mehmeti och inte till Wilton om platsen jämte givne Daniel Larsson.
Med det ser Figueiredo ut att få sikta in sig på en mittfältsplats för att kunna ta en plats i startelvan.
Ofere ser ju given ut när han är tillbaka tillsammans med Larsson efter deras sammanlagt 20 mål på nio matcher i höstas.

- Jag vet inte. Det återstår att se hur det blir men visst har Wilton ökat på sina chanser att få spela. Det gör man ju alltid när man spelar bra och det gjorde han senast mot Bröndby.

Hur ser du på Wilton i den här rollen bakom främst Ofere och Larsson?
- På pappret ser det ju bra ut. Men Ofere ska komma tillbaka först efter sin skada - först då vet vi fullt ut hur det fungerar.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-02 kl 14:35
Annons
Annons
Annons