Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Rolle Nilsson om Elfsborgs-förlust - ''Bra väckarklocka''

– Hade vi spelat dåligt i båda halvlekarna så hade jag varit orolig. Det finns också förklaringar till att det vi tappade i andra halvlek, säger Roland Nilsson efter säsongens tredje träningsmatch.

0-2 mot ett vingklippt Elfsborg som saknade tunga namn som Anders Svensson, Stefan Ishizaki, Teddy Lucic och nye Martin Ericsson.
Elfsborg var klart bättre, särskilt under matchens andra hälft.

– Den kändes lite som vi var tillbaka i gamla synder. Vi var otrygga och jobbade en och en istället för som ett lag, säger Jeffrey Aubynn till Sydsvenskan och fortsätter:

– Jag tycker ändå det känns bättre i år än förra året. Det känns som att vi är tryggare och jobbar mer ihop som ett lag. Samtidigt gäller det att vi blir stabila i mer än en match. Malmö FF:s bästa målchans hade Edward Ofere i den 17:e minuten.
Ett inlägg från Aubynn gick fram till en fri Ofere som dock stänkte volleyn över målet.
Ett annat bra namn jämte nämnde Aubynn var just Edward Ofere som tog för sig i första halvleken.

– Jag är mycket nöjd med första halvlek. Vi är aggressiva och kompakta. Elfsborg har visserligen mest boll, men vi har koll på läget, säger Roland Nilsson.

Vad hände i andra halvlek?
– När jag ställde frågan efter matchen så visste killarna exakt vad som hände. Vi gick från att spela som ett lag till bli en samling individer. Vi tappade mentalt och det gick ut över inställningen. Delvis berodde det på några byten som gjordes i början av andra halvlek, svarar Roland Nilsson.

Mittbacken Jimmy Dixon bytte i halvltid. Ömmande ljumskar stoppade honom. Markus Halsti kom in.
Agon Mehmeti fick jämte chansen på topp tillsammans med Edward Ofere efter ett byte med Daniel Larsson.

Tillbaka var annars Daniel Andersson. Av skadan kände han en del, men inte så att han visade oro. Andersson sprang säkert mest av alla i andra halvlek.

– Vi hade bra koll på läget i första halvlek. I andra började vi slarva och ge bort bollen för enkelt. Då blir det jobbigt, säger Malmös lagkapten.

Jonas Sandqvist kunde inte göra mycket på målen. En cykelspark resulterade i 0-1 och det andra var ett friläge.

– Ett typiskt omställningsmål som kommer då man är okoncentrerad. Samtidigt visade Elfsborg i andra halvlek att det är ett bollskickligt lag, avslutar Roland Nilsson.

Publicerad 2009-02-14 kl 23:42