Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rolle Nilsson om Wigan-segern: ”Resultatet lite i överkant”

Tufft Premier League-motstånd för Malmö FF. Då vann man enkelt – med 3-1.
- Vi är nöjda med spelet och resultatet – som är lite i överkant, säger Roland Nilsson till fotbollskanalen.se.

Styrkebesked för svenska mästarna. Malmö FF slog Premier League-laget Wigan med 3-1, efter att man haft ledningen med 3-0. Rolle Nilsson var nöjd efter matchen – och speciellt med resultatet.

– Det var en väldigt bra match för oss där vi fick jobba hårt under stora stunder – vi mötte ändå ett skickligt lag. Vi är nöjda med spelet och resultatet – som är lite i överkant.

Ett starkt besked ändå?
- Det är klart att det är det. Men i och med att de delar upp laget över två halvlekar ska vi inte spänna bågen allt för högt. Men det är solklart så att det är ett bra resultat och positivt för oss.

Wilton Figuereido öppnade målskyttet för MFF i slutet av den första halvleken. I början av andra utökade sedan Malmö genom Jimmy Durmaz och Daniel Larsson, innan Wigan kunde reducera. Nilsson var förstås glad över att målskyttet fungerade – men kanske ändå mer nöjd med ett försvar som imponerade.

- Vi fick försvara oss väldigt djupt ibland. Vi mötte en bollskickligt lag och backlinjen fick jobba på – det var nyttigt för oss.

Och även om Nilsson menade att det var ett Wigan som bytte och testade mycket, menade MFF:s sportchef Per Ågren, att Wigan mönstrade ett väldigt starkt lag. En av lagets stora stjärnor Hugo Rodallega kom in i andra halvlek.

- Han spelade hela den andra halvleken. Wigan hade gjort en liten blandning. De började med ett starkt lag, med en nästan ordinarie elva och fyra möjliga startspelare som kom in i andra. Så det var absolut ett starkt lag.

Publicerad 2011-03-12 kl 16:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons