POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Romários andra onödiga utvisning på två år mot MFF: "Solklart rött - inte acceptabelt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas när Romario visas ut mot MFF.

KALMAR. Dobbarna före i en situation långt in på Malmö FF:s planhalva gav ett givet rött kort till Kalmar FF:s Romário.
- Han är såklart förstörd själv över det, säger Magnus Pehrsson. 

0-1-underläge och bollen långt in på Malmö FF:s planhalva. Då kom Kalmar FF:s Romário rusande mot Eric Larsson, slängde sig in med dobbarna före, och fick ett rött kort. 

- Det är solklart rött kort. Jag tycker inte det är acceptabelt att vi får det i det läget, att vi satsar så. Den påminner om matchen när jag tränade Malmö FF 2017 på Stadion, där det blev 1-0 och en man mer. Då är Malmö alldeles för bra, säger Magnus Pehrsson.

Även hösten 2017 var det Romário som fick ett onödigt rött kort för KFF, och då vann MFF med 6-0. Han har bett om ursäkt till Pehrsson efter, och det är oklart om det blir någon intern bestraffning. 

- Jag står fast vid att jag tycker att det är oacceptabelt att ta ett sådant rött kort, och det är ju att hänga ut en spelare. Samtidigt är det en spelare som har burit vårt lag rejält. Man gör misstag, så är det i livet och på fotbollsplan, och det är viktigt hur man går vidare efter det. 

- Han är såklart förstörd själv över det. Det är ju så, spelare blir ju frustrerade och det ska inte ske ändå, men han blir i en ”röd zon” där han tar ett sånt beslut.

Efter det röda kortet ville KFF jobba för att få ner MFF:s tempo, och valde en återhållsam taktik med sin 5-3-1-formation. De kunde dock inte få stopp på läckan och matchen slutade 5-0 till MFF. 

- Det är såklart ett stort underbetyg till oss själva. En dålig start och ett dåligt taget rött kort. Då står vi här med en förlust. Så många felkällor när man möter ett så starkt lag, då blir det sådana här siffror till slut.  

Publicerad 2019-09-01 kl 20:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå