Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Rosenberg efter Kjartansson-försäljningen: "Vi ska spela likadant"

Foto: SCANPIX

Malmö FF har sålt skytteligaledaren Vidar Örn Kjartansson.
Det förändrar dock inte hur MFF ska spela, enligt Markus Rosenberg.
- Vi ska spela likadant. Det är bara en annan gubbe som kommer in, säger Rosenberg till Sydsvenskan.

Islänningen Vidar Örn Kjartansson plockades in till Malmö FF inför årets säsong. Efter 14 mål på 20 matcher i allsvenskan såldes 26-åringen till israeliska Maccabi Tel Aviv, en försäljning som MFF-kaptenen Markus Rosenberg ställde sig kritisk till.

- Vi har satt oss i en situation där vi, till skillnad från alla andra allsvenska lag, inte behöver sälja. De två åren i Champions League har gjort att vi inte ska behöva sätta oss i den här situationen, sa Rosenberg till Kvällsposten efter försäljningen.

Rosenberg menade att MFF tagit för lite betalt för Kjartansson, och ämnade att ta upp sin kritik med klubben, vilket han nu gjort.

- Vi har diskuterat försäljningen och tycker kanske inte helt lika på alla punkter. Men det har vi lagt bakom oss nu, säger Rosenberg till Sydsvenskan.

I Kjartansson försvann Malmös främsta målskytt under säsongen, men Rosenberg menar att försäljningen inte kommer leda till några större taktiska förändringar.

- Nej, vi ska spela likadant. Det är bara en annan gubbe som kommer in.

Rosenberg själv har gjort fyra mål i årets allsvenska, och kan nu komma att ta över Kjartanssons roll som målskytt.

- Vi får se, någon ska ju göra målen. Och det är ju lätt att trycka på att jag ska ligga längre fram och någon annan ska spela bredvid mig. Men vi är ett lag som skapar mycket chanser, vi kommer alltid göra mycket mål. Om det sprider ut sig nu eller om jag tar över efter Vidar, det får vi se.
Publicerad 2016-09-06 kl 16:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER