POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
18v

Rosenberg förlängde - tack vare Safaris tjat: ”Sa att han är allsvenskans bästa spelare”

Foto: Bildbyrån

Markus Rosenberg fortsätter sin karriär ett år till.
Anledningen?
Behrang Safaris tjat, åtminstone om man ska tro försvararen själv.
- Jag har berättat för honom många gånger att han är allsvenskans bästa spelare, säger Safari till klubbens hemsida.

Markus Rosenberg väljer att fortsätta fotbollskarriären ett år till. Malmö FF meddelade under fredagen att anfallaren har skrivit på ett nytt kontrakt för nästa säsong och ska man tro Behrang Safari har vänsterbacken varit en stor anledning varför Rosenberg fortsätter.

Safari och Rosenberg delar ofta rum på bortamatcher och förlängningen har kommit på tal flera gånger.

- Jag märkte det ganska fort. Att ju mer jag tjatade desto mer osäker blev han. Sen handlade det mycket om att boosta hans ego. Jag har berättat för honom många gånger att han är allsvenskans bästa spelare, haha, säger Safari till MFF:s hemsida.

Safari menar att många har tyckt att det var för tidigt för Rosenberg att sluta och att försvararen är glad att lagkaptenen fortsätter. Inte minst lagkaptenens inställning spelar stor roll för laget.

- Han går inte in halvhjärtat i något. Det är så i lagaktiviteter och kortspel också. Man sitter där och spelar kort och helt plötsligt har man en armbåge i huvudet, säger Safari och skrattar innan han fortsätter:

- Jag skojar. Men så är det lite. Jag tror att bara man har den inställningen, så går det trots att kroppen kanske känns lite tröttare.

Safari berättar att han och Rosenberg har en fin relation och Rosenberg själv menar att rumskamraten är den som tjatat på honom mest att fortsätta. Försvararen berättar också om en speciell tradition han har varje gång Rosenberg för mål.

- Jag vet inte om folk känner till det men det finns en grej som jag älskar att göra. När Mackan gör mål springer jag alltid fram och ger honom ett par, tre örfilar. Han tycker att det räcker nu. Han har bett mig att sluta med det. Men så länge han gör mål kommer jag att fortsätta. Det är en rolig grej jag har skapat för oss två.

Publicerad 2018-11-09 kl 12:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå