POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
18v

Rosenberg om anledningarna till fortsättningen i MFF: "Förhandlingen tog en minut"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmös möte med Blåvitt i spelaren ovan.

MALMÖ. Det gick för bra och kändes för bra för att avsluta karriären här och nu. Markus Rosenberg förlänger karriären med ett år, efter ett år utan skador, med många mål framåt, och en kropp som känns förvånansvärt bra. 
- Och beslutet är betydligt enklare för att laget har gått så mycket bättre sedan Uwe (Rösler) kom hit. 

Tidigare under dagen kom beskedet att Markus Rosenberg fortsätter i ett år till, trots att han sagt att han ska avsluta karriären både efter 2017 och 2018. Även den här gången blir det ett kontrakt på ett år.

- Det har varit en känsla som har vuxit fram hela året. Man vill inte ta något förhastat beslut, utan har letat anledningar att sluta och inte hittat några, sa han på fredagens presskonferens. 

- Jag bestämde mig för en månad sedan, kanske. Sedan åkte Daniel (Andersson) på semester i två veckor. Han kom hem i onsdags, så i onsdags förmiddag så körde vi lite media (inför Sarpsborg), och innan det gjorde vi klart kontraktet. Själva förhandlingen tog väl en minut, kanske. 

Enligt Rosenberg ställde han sig två stora frågor under hösten: om han klarade av ett år till mentalt, och om han klarade av det fysiskt. 

- Klarar jag att köra i ett år till och ge hundra procent? 

- Jag kan inte göra något halvdant, utan jag kan förhoppningsvis hålla den här nivån till. Med att sova (rätt), äta (rätt), familjen måste tänka fotboll hela tiden. 

- Uwe (Rösler) ger en ett schema man måste hålla varje vecka, hela året. 

Rosenberg säger att det inte fanns något specifikt datum eller någon specifik händelse som var en vändning eller där det kom ett definitivt beslut. Det var mer helheten: försäsongen kändes bättre än förra året, kroppsmässigt kändes det bättre, det har inte varit någon skador, statistiskt gör han bland sina bästa säsonger sedan återkomsten, och de har hittat rätt rotation mellan och under matcherna. 

- Uwe har skött det (rotationen) kanon.

- Och beslutet är betydligt enklare för att laget har gått så mycket bättre sedan Uwe kom hit. 

Även fansens påverkan har funnits där och gjort beslutet enklare, och det finns även en revanschkänsla att hämta. När Rosenberg förlängde förra året så sa han att han ville att MFF under 2018 skulle vinna cupen, vinna allsvenskan, och ta sig vidare i ett gruppspel i en Europacup. 

- Jag är inte den som drömmer om ett sagoslut som man skriver fram innan, för jag vet att det händer aldrig, men det är klart att det gör det inte lättare att sluta när vi slåss om en tredjeplats. 

Däremot finns det fortfarande inga diskussioner om en framtid i MFF efter karriären. 

- Men det blir svårt att släppa MFF helt.

Publicerad 2018-11-09 kl 13:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå