Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
28v

Rosenberg om landslagshyllningarna till Dahlin: "Det kan jag ställa mig bakom"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF:s seger i spelaren ovan.

BORÅS. Johan Dahlin visade sig bli skillnaden mellan en och tre poäng i Malmö FF:s premiär, detta efter en frilägesräddning på stopptid mot Elfsborg.
- Otroligt säker och det är otroligt skönt att ha honom där bak, säger Markus Rosenberg.

Elfsborg mot Malmö FF slutade 1-2, men det var nära att bli 2-2. Det som räddade MFF var en frilägesräddning av Johan Dahlin på stopptid. Efter matchen fick Dahlin starka hyllningar av både Hans Backe och Alexander Axén i C Mores studio.

- Jag hade nog satt honom som tvåa efter Robin Olsen, sa Backe och syftade på landslaget. 

Efter matchen fick Dahlin fortsatta hyllningar från bland annat Markus Rosenberg. 

- Det kan jag ställa mig bakom och hålla med (att Dahlin ska vara tvåa i landslaget). Det är en fantastisk målvakt. Han har verkligen utvecklats, det kan till och med jag känna. Han blir verkligen bättre och bättre. Otroligt säker och det är otroligt skönt att ha honom där bak. Det ser man bara på räddningen i slutet. 

- Sedan har vi mycket boll också. Vi rullar ofta bak och han är mycket med i spelet. Det är en otrolig trygghet han har. 

Tidigare under dagen publicerade Fotbollskanalen en intervju med Dahlin, där han bland annat pratade om sin utveckling i passnings- och positionsspelet sedan han kom tillbaka i somras.

- Filosofin har blivit annorlunda. Jag har jobbat på ett annat sätt när jag varit i väg, men jag tror detta sättet passar mig bättre. Att jobba mindre, om man kan säga så. Stå mer rätt och låta det komma till en. Jag har inget behov av att göra TV-räddningar.

Efter matchen mot Elfsborg fick också Magnus Pehrsson frågor om sin målvakt. 

- Jag tycker Johan Dahlin är en väldigt bra målvakt som står i MFF och hans kurva går åt rätt håll. Jag är jättenöjd att jag har honom och jag tycker han är kvalificerad för att vara med i ett svenskt landslag, men jag sitter inte med Janne Anderssons jobb där jag värderar alla alternativ mot varandra. Jag har varit på den sidan och det är bättre att förbundskaptenen som ser alla.

- Men att det är en väldigt bra målvakt i dagsläget, det är helt sant.

Publicerad 2018-04-02 kl 21:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons