Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
26v

Rosenberg om sparkningen av Magnus Pehrsson: ”Tog det otroligt personligt - men kan vara välbehövligt”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Magnus Pehrssons presskonferens efter att han fått sparken i spelaren.

MALMÖ. Dagen efter beskedet kring Magnus Pehrsson så pratade Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg om att han själv först kände sig skyldig, samt om de nära banden med sin tidigare tränare.
- En människa med fru, två barn, en person som jag kommit väldigt nära, en människa som varit i föreningen ett och ett halvt år och gjort tre dåliga veckor, säger MFF-kaptenen till Fotbollskanalen.

På söndagen var det Skånederby, där Markus Rosenberg var nära mål tre gånger om. Istället gjorde Trelleborg 1-0 i slutet och efter det fick Magnus Pehrsson sparken från Malmö FF. 

- Det var jag som skulle gjort mål, det var jag som skulle satt oss i ledningen, det var jag som skulle dödat matchen. Jag är övertygad att vi hade vunnit om jag hade gjort mål. Det var en otroligt tung kväll där man skyller mycket på sig själv, säger Rosenberg. 

När han kom in på morgonmötet dagen efter fick han och laget beskedet om Pehrsson. 

- Det här var ett beslut som togs högre upp. Ingenting som har ställts till mig. 

- Direkt efter matchen tog jag det otroligt personligt. Det handlar inte bara om Trelleborgsmatchen, men det var på näthinnan. Hade jag gjort mål så hade vi vunnit och då hade Magnus varit kvar. Det var ännu tyngre när jag fick beskedet att han skulle lämna. 

Rosenberg säger att han inte vet om han känner att det var rätt beslut eller inte, men lägger också in att han hade funderat på om föreningen skulle göra det här. 

- Absolut, självklart. Det kan visa sig i slutändan att det var behövligt, men man är inte mer än människa. Det handlar inte bara om resultat när du är där. En människa med fru, två barn, en person som jag kommit väldigt nära, en människa som varit i föreningen ett och ett halvt år och gjort tre dåliga veckor, där man själv känner sig otroligt skyldig eftersom man själv inte har presterat. Magnus har haft en dålig period, men vi har varit lika dåliga, vi spelare. Sedan vet vi hur det fungerar, det är alltid tränaren som ryker först. 

- Jag tyckte väldigt mycket om Magnus. Jag tyckte mycket om hur han levde för fotbollen, utan att gå in i detaljer vad som är positivt och negativt. Hur det än är så kommer vi tillbaka till att det är tre veckor som är väldigt dåliga. Sedan är det en väldigt fin period innan det. 

Grundfrågan kvarstår dock: vad är det som inte har fungerat? 

- Jag tycker i grund och botten det handlar om självförtroende. Det visar sig i aggressivitet. Tittar man på vårt presspel förra året, och vi pratade mycket om det förra året, så vann vi bollen högt upp. Vi har haft bra tålamod i spelet detta året, det är bara tempot som har saknats. 

- Sedan är det små detaljer. Vi släpper in hörnor och frisparkar, och vi gör inte mål. I grund och botten grundar det sig i tempot när vi inte har boll och aggressiviteten. Jag tror inte det handlar om att man inte vill vara aggressiv, utan att man har haft dåligt självförtroende och inte vågat. Då kliver man inte fram sista metern. 

- Vi måste tillbaka till stabiliteten och det enkla. Där vi är elva man som gör samma sak. Där vi inte blir långa, utan tajta och svåra att göra mål på. Gnager ner motståndare. 

På en fråga från Sydsvenskan kring intensiteten på träningarna så höll Rosenberg med om att en sak borde förbättras. 

- Hade du jämfört intensiteten på träningarna de tre senaste veckorna med samma tre veckor förra året, då kan jag lova att det är precis samma intensitet, men jag håller med. Det ska smälla betydligt mer på träningarna än vad det har gjort. 

Ny, tillfällig, huvudtränare blir Daniel Andersson, där Rosenberg redan har en person som han kan stämma av med kring hur Andersson är som tränare. 

- Min son har haft honom som tränare. Det sa han i går när jag kom hem. 

- ”Vi får se, kanske att du har fått en annan tränare nu...”, säger Rosenberg med ett skratt.

Publicerad 2018-05-15 kl 14:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons