POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Rosenberg vill ha kvar Molins: ”Hoppas att de löser det”

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

I kvällens match mot Elfsborg lär Guillermo Molins och Markus Rosenberg åter bilda anfallspar för MFF. Långsiktigt är Molins utgående kontrakt fortfarande ett överhängande problem.
- Bara att hoppas att parterna löser det, säger Rosenberg till Fotbollskanalen.

Malmö FF har en seger och två förluster hittlls i allsvenskan. Det andra orosmomentet i föreningen: Guillermo Molins kontrakt. Avtalet går ut i sommar, och Markus Rosenberg säger till Fotbollskanalen att situationen är ovanlig.

- Det är klart den är speciell. Först och främst med ett kontrakt som går ut mitt i säsongen. Det är bara att hoppas att parterna löser det.

- Vi kommer från samma skola, och man känner att han börjar komma i bättre och bättre form. Det är en fantastisk spelare. Jag spelade mycket med honom innan hans skada. Då spelade han längs högerkanten, men vi kombinerade bra ändå.

Rosenberg pratar också om att den andra oron, Malmö FF:s säsongsstart, går att sätta i olika perspektiv, inklusive att föreningen har tagit sig till final i cupen. 

- Ny tränare, ny filosofi. Det tar tid. Det var en fantastisk start med sex raka vinster. Nu har vi två raka förluster, men kollar man tillbaka på Sundsvallsmatchen kan man nog se vissa positiva saker.

Kan det bli att man överanalyserar eftersom det är så tidigt på säsongen, så att man inte har så många andra matcher att luta sig mot?
- Ja, speciellt sista matchen. Hade Sundsvallsmatchen varit i mitt i säsongen där vi hade haft många poäng så hade många sagt att vi bara hade oflyt, att sådana matcher kommer då och då. Kollar man avsluten i matchen... Det ska inte kunna sluta med en förlust.

- Det är lättare att ta sig vidare från den än från Jönköping, men vi har kollat speciellt på det defensiva. Offensivt skapar vi chanser, vi gör nästan alltid mål. Det gäller att bli bättre defensivt. Det gäller hela vägen uppifrån oss och ner, vi måste bli kompaktare. Vi hade vad, 25 skott, mot Sundsvall. Man kan inte göra mycket mer.

Numera spelar Rosenberg anfallare ihop med Molins. Det gör att han får ha en annan roll än när han var med exempelvis Isaac Kiese Thelin.

- Jag gillar att vara target nu för tiden, så länge det inte blir för många saker i huvudhöjd. Med åldern har jag kanske kommit ner mer och mer. Både Vidar (Örn Kjartansson) och Gische (Molins) är mer djupledslöpare.

- Sedan kanske det blir för mycket. Jag måste gå i djupet ibland, det kanske måste bli mer variation.

Att han har bytt spelstil kan också vara en delorsak till att det har blivit ett så högt antal dueller där han har använt armbågarna på ett felaktigt sätt.

- Förra året var det lite så. Man var mer target, man använde armarna för att få bort motståndarna. Man har hög fart, och så kommer armbågarna högt upp. Då var det enkelt att hamna fel. Spelar man med bollen bara längs marken så hamnar man inte i så många dueller.

Jag har två olika bilder av dig. Om man följer MFF så handlar det om att du hjälper de unga nyförvärven, att du skänkte alla dina möbler när du flyttade från Birmingham, att du är den spelaren som tar mest tid med journalister. I andra delar av Sverige handlar det om dina armbågar och konsekvenserna av dem.
- Man är en person på planen och en person utanför. Jag är en riktig vinnare som hatar att förlora. Då har det gjort att man går över gränsen ibland. Sedan är det extremt i Sverige ibland. Vi är Malmö, vi vann guldet första året, vi var i Champions League, och då blir det ännu mer upphaussat. Gjorde man en sådan tackling utomlands under de tio åren så hade få vetat om det. Men, det är klart, jag har några röda kort.

- Första året var svårt att vänja bort sig från Premier League. Jag hade inte spelat så mycket, men det hade ändå satt sig.

Se Guillermo Molins mål mot Gif Sundsvall i spelaren ovan.

Allsvenskan

MFF:s tabelläge

# Lag S V O F +/− P
12 Malmö FF 0 0 0 0 0 0
13 Mjällby AIF 0 0 0 0 0 0
14 Örebro SK 0 0 0 0 0 0
15 Östersunds FK 0 0 0 0 0 0
16 Varbergs BoIS 0 0 0 0 0 0
Publicerad 2016-04-18 kl 11:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå