Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rosenberg ville starta mot Kalmar: "Man får vika sig ibland"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Markus Rosenberg ville starta mot Kalmar FF senast.
Tränaren Magnus Pehrsson tänkte annorlunda.
- För tillfället tror jag att jag hade klarat tre 90-minutersmatcher, säger Rosenberg till Fotbollskanalen.

Markus Rosenberg, och Anders Christiansen, startade på bänken mot Kalmar FF för att vila. Magnus Pehrsson har förklarat för Fotbollskanalen att anledningen var spelschemat med tre matcher på åtta dagar.

- Bedömningen från förra året, och jag säger inte att det är så nu, var att Markus Rosenberg kan ha svårt att spela tre 90-minutersmatcher på en vecka. Nu hade vi kunnat testa det, han kanske är så bra tränad i år att han kan det, sa Pehrsson i dagarna.

Fotbollskanalen har ställt frågan till Rosenberg om vem som tog beslutet om att han skulle vila. 

- Magnus, säger anfallsstjärnan.

Hur var diskussionen med honom?
- Nej, men han är coach och väljer de här tre laguppställningarna. Det är väl självklart att han har haft tankar på alla tre när han tog ut till första, och sen efter matcherna se hur vi känner oss. 

- Jag hade en liknande situation förra året när jag drog ljumsken mot Helsingborg i tredje matchen. Jag har blivit lite mognare själv och insett att 90 minuter över tre matcher inte är optimalt. Sen får vi se när det blir Europaspel, hur fräsch man känner sig. För tillfället tror jag att jag hade klarat tre 90-minutersmatcher.

- Jag tror jag hade kunnat spela den här också, men vi har en jäkla stark trupp så det är bra att vi går runt och många spelare får känna sig som startspelare. Det är det som är målet. Då får man vika sig ibland. 

Rosenberg har sedan i början av mars också haft en skadad fettkudde i hälen. Han använder fortfarande Pawel Cibickis inlägg i skon, det egna han fick passade inte, men hälen mår nu så pass bra att han efter matchen mot Örebro ska testa att träna och spela utan inlägget. 

Fysioterapeuten Jesper Robertsson varnade tidigare för att skadan kan ta upp emot ett halvår att läka, men Rosenberg säger att hans förändringar i vardagen har gjort stor skillnad. 

- Den är mycket bättre nu, de senaste två veckorna har varit riktigt bra. 

- Jag går alltid i bra skor utanför fotbollen och går med skor hemma, så jag belastar den aldrig numera. Det visste jag kan inte riktigt från början. Då gick man barfota hemma. 

- Nu är det ändå tre-fyra veckor där jag intensivt jobbat på det, då blir det mycket bättre snabbare. 

Rosenberg förväntas också starta i matchen mot Örebro idag, i anfallspar med Alexander Jeremejeff vilket Fotbollskanalen avslöjade igår.

Efter matchen mot Kalmar gav tränaren Magnus Pehrsson kritik åt att svensk fotboll tillåter hemmalag att inte vattna gräsplaner innan matchen. Rosenberg tar också upp det, och även att planen var söndersprungen på några ställen efter en kvart, men säger att MFF måste hantera de matchtyperna bättre. 

- Det är mycket som har sett bra ut, men ska man ta ut något negativt är det i matcherna där vi har hamnat i spelet vi inte vill hamna.

- Sen gör (Kalmar) det riktigt bra. Man vet hur själv hur man hade reagerat i den situationen som de är. Det blev mycket kamp, fick matchen dit de ville. Två matcher nu när vi har mött lag som har velat förstöra och har lyckats. Det är något vi måste jobba med och bli bättre på. 

- Det är så lag kommer spela mot oss. Det är ingenting vi kan gnälla över utan vi ska bara göra det bättre. 

Måndagens match mellan Malmö FF och Örebro SK startar klockan 15.00 och sänds i C More sport och kan streamas på cmore.se.

FAKTA

Läget i lagen

Malmö FF:s preliminära startelva: Johan Wiland - Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Behrang Safari, Pa Konate - Pawel Cibicki, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Jo Inge Berget - Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

Övriga spelare: Fredrik Andersson, Felipe Carvalho, Erdal Rakip, Yoshimar Yotún, Mattias Svanberg, Tobias Sana, Magnus Wolff Eikrem

Ej uttagna: Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson (skador), Andreas Vindheim (sjuk)


Örebros preliminära startelva (enligt Nerikes Allehanda): Oscar Jansson - Martin Lorentzson, Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike, Logi Valgardsson - Maic Sema, Johan Mårtensson, Nordin Gerzic, Filip Rogic, Nahir Besara - Kennedy Igboananike

Övriga spelare: Anton Fagerström, Damien Plessis, Sebastian Ring, Arvid Brorsson, Divine Naah, Ferhad Ayaz, Yannis Mbombo, Victor Sköld

Ej uttagna: Patrik Haginge (skada), Michael Omoh

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-01 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons