POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Rosenbergs allsvenska karriär över - ersättningsarbetet igång: ”Hållit på med ett tag”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren!

MALMÖ. Markus Rosenberg ska ersättas i vinter. Malmö FF:s VD Niclas Carlnén ville inte avslöja om Rosenberg ska ersättas mer internt av yngre alternativ eller med ett mer etablerat nyförvärv.
- Men det är redan under hantering, säger han.

Allsvenskans bästa spelare under 2010-talet gjorde på lördagen sin sista allsvenska match. Markus Rosenberg avslutade med att göra två mål i Örebro (vinst 0-5), hans två första allsvenska konstgräsmål sedan sommaren 2016.

- Jag är inte så jäkla bra konstgräs, så det är något som ligger bakom det i dag. 

- Inte jättesvåra mål, det krävdes sådana. En på mållinjen.

När Rosenberg slutar är det osäkert vem som dels blir lagkapten nästa år, och dels hur anfallsuppsättningen kommer att se ut. MFF har roterat bland vice-lagkaptener i år och Rosenberg vill inte lägga sig i den utnämningen. 

När det gäller anfallet så finns redan Guillermo Molins och Jo Inge Berget, som bägge värvades tillbaka bland annat för att hjälpa till att fylla upp efter Rosenberg, och även Marcus Antonsson. 

- Kolla ”JIB” senaste tiden, hur bra han är som anfallare. Vi har redan tre toppanfallare i allsvenskan. Sedan så ska du alltid ha bred trupp, och några försvinner alltid. 

Till detta finns även yngre alternativ som kan spela anfallare, som Tim Prica och Adi Nalic. MFF har redan ett arbete igång för hur de ska hantera Rosenbergs frånvaro, enligt VD Niclas Carlnén. 

- Det är redan under hantering. Det är inget som börjar nu, utan det har vi hållit på med ett tag, säger Carlnén till Fotbollskanalen. 

Skulle det finnas väldigt stora summor om det skulle behövas?
- Allt är en balans. Det handlar om att ge unga egna spelare chansen, samtidigt som vi ska ha slagkraftigt lag. Den balansen gäller det att följa, så jag kommer inte att sätta ner foten och säga om det är ena eller andra hållet. Det får visa sig. 

Hur lång tid tror du det tar innan vi ser någon förändring? 
- Före den första april, säger Carlnén och ler. 

Publicerad 2019-11-02 kl 17:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå