Rosenbergs mål nummer 100 i MFF - drömmål på klack: ”Häftigt att vara i den skaran”

MALMÖ. Malmö FF ser ut att komma till matchen mot IFK Göteborg med tre anfallare i superb form. Markus Rosenberg gjorde idag två mål, varav ett var hans 100:e i MFF:s A-lag.

Markus Rosenberg

På lördag möts Malmö FF och IFK Göteborg i svenska cupen. Markus Rosenberg, som är tillbaka efter en mindre skada, fick idag starta i en träningsmatch mot Nordsjälland när bägge lagen hade två mer reservbetonade elvor.

Det blev en riktigt stark match av 35-åringen, som jobbar för att peta undan någon av Carlos Strandberg och Alexander Jeremejeff som bägge har en stark försäsong bakom sig.

I mitten av första halvlek mot Nordsjälland var Rosenberg felvänd mot mål, fick ett inlägg mot sig, och med en snygg klack skickade in bollen i mål.

- Det är svårare att avsluta på något annat sätt. Antingen tar jag emot den eller avslutar på det sättet, annars tar det för lång tid. Man tänker inte så mycket, det är mest reflex.

Det var inte bara ett drömmål, utan också hans 100:e mål i MFF:s A-lag.

- Man tänker nog mer på det efter karriären. Det är klart det är häftigt att vara i den skaran (med spelare över 100 mål i MFF), men i morgon kommer jag in på träningen igen och så går det vidare. Det är hela tiden nästa mål, men det är absolut något kul.

Matchen slutade 2-2 när MFF hämtade upp underläge två gånger. I andra halvlek gjorde nämligen Rosenberg även ett nickmål efter hörna, slagen av Arnor Traustason. Både Traustason och Egzon Binaku spelade för första gången 90 minuter i Malmö FF, varav Traustason fick en halvlek som anfallare och en som ytter.

Innan dagens match hade Rosenberg annars gått 13 raka träningsmatcher utan mål. Han blev senare utbytt efter drygt 80 minuter och ersattes av 15-åringen Tim Prica, son till Rade Prica, som gjorde sin andra A-lagsmatch.

- Jag hade lätt kunnat spela 90 minuter. Det är en bekräftelse där också, säger Rosenberg.

- Men en fin match. Händelserik. Vi skulle iallafall ha gjort fyra mål. Jag kunde ha gjort något till, många unga spelare, mycket fart och fläkt.

Rosenberg har nu skaffat sig ett starkt läge till att få starta mot IFK Göteborg på lördag. Han är också nöjd över vad en ny lagkamrat ger inför den matchen.

- Sören (Rieks) tar över nu, han får ge dem skiten så slipper jag det. Det är skönt, säger han med ett skratt.

Rosenberg syftar på Rieks uttalande om att han tyckte att ”man saknade lite en spelstil” och att ”det var svårt att säga vad vi var bra på” om åren i IFK Göteborg.

Malmö FF: F.Andersson – E.Larsson, H.Andersson, Hansson (U19), Binaku – Konstandeliasz, Innocent, Adrian (65'), Traustason – Shabani, Rosenberg (83')

Inhoppare: Dickman (U19, 65'), Prica (U19, 83')

Publicerad 2018-03-06 kl 15:47