POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Rösler litar på Norrköping mot Dif: "Norrköping borta kanske svåraste platsen i allsvenskan"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Uwe Rösler säger att IFK Norrköping borta, som Djurgården har i sista omgången, kan vara den svåraste matchen i allsvenskan just nu.
- Deras tränare är en av de bästa i serien. Det sista han vill, som den stolta klubb Norrköping är, det är att Djurgården firar guldet på deras arena.

För Malmö FF räcker det inte med att vinna mot Örebro SK, samt hålla sig före Hammarby i målskillnadskampen. IFK Norrköping måste också vinna sin hemmamatch mot Djurgården om MFF ska ha chans att vinna SM-guld.

- Norrköping är 100 procent motiverade. Deras tränare är en av de bästa i serien. Det sista han vill, som den stolta klubb Norrköping är, det är att Djurgården firar guldet på deras arena. Det är en fantastisk motivation och de kan ju också komma ifatt AIK nu. Jag är inte ett dugg orolig, säger Uwe Rösler till Fotbollskanalen.

- Djurgården har gjort det väldigt bra. De har en bra position, men titelracet är inte över. 

IFK Norrköping inledde säsongen svagt, men från omgång nio och framåt är det endast Djurgården som har tagit fler poäng av lagen i allsvenskan. Norrköping har åtta raka segrar på hemmaplan, och sju raka hemmamatcher utan insläppt mål. 

Rösler själv har dåliga minnen därifrån. Under lång tid var Norrköping borta den enda allsvenska matchen som han hade förlorat som MFF-tränare, och de förlorade även en träningsmatch mot dem i våras. 

- Vi spelade sedan en oavgjord match där uppe. Vi var bättre, men inte strålande. Den oavgjorda matchen kändes som en seger för mig, för det är så svårt där uppe. 

- Vi har slagit dem två gånger på vår hemmaplan, men på deras hemmaplan...Om du har något stort att spela för i sista omgången, då är Norrköping borta kanske den svåraste platsen i allsvenskan att åka till. De är verkligen bra på det som de håller på med. De spelar ambitiöst, med attityd, och spelarna har köpt in idéerna. 

För MFF:s del har det varit mer harmoni i laget efter segrarna mot Lugano och AIK. De var lediga i onsdags, och på torsdagen var det en enklare och lite kortare träning med mycket fokus på avslut, inlägg, och smålagsspel. På fredagen blir det en kortare taktisk träning innan resa till Örebro. 

- Under den här delen av säsongen ska man inte ”överträna” ett lag. Man ska hålla det enkelt, det är min erfarenhet. 

Publicerad 2019-11-01 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå