POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Rösler lyfter fram duo för taktiksnacket som fick i gång MFF: "Fint att se"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

UPPSALA. Ett taktiksnack som spelarna själva tog initiativ till lyfte MFF mot Sirius.
Det menar lagets tränare Uwe Rösler efter segern.
- Fint att se som tränare, säger Rösler.
- Vi behövde spela mer som ett lag, kommenterar keepern Johan Dahlin.

Det blev seger med 1-0 borta mot Sirius för Malmö FF under lördagen. Men till en början var det hemmalaget som tryckte på för ett ledningsmål. En bit in i den första halvleken reparerade dock MFF mycket i sitt spel och kunde sedan ta hem de tre poängen.

Vad som låg bakom lyftet? Tränaren Uwe Rösler menar att det var ett taktiksnack mitt i den första halvleken som spelarna själva tog initiativ till som förändrade saker och ting.

- Sirius gjorde det bra och kämpade väl för krysset. Jag är imponerad över mina spelare kopplat till att vi inte började matchen så bra. De slöt sig samman. Markus (Rosenberg) och Johan (Dahlin) samlade ihop laget, hade ett snack och ordnade upp allt själva. Det var fint att se som tränare, att gruppen har ledare som kan vända läget så att vi får momentum i en match. Vi var bra den sista delen av första halvleken, säger Rösler.

- Vi fick tre poäng och ännu en nolla, vilket är väldigt bra för oss.

Att MFF inte gjorde fler mål på de chanser man skapade oroar inte Rösler, enligt honom själv.

- Vi har bra forwards som kan göra mål, så jag är inte orolig. Målen kommer att komma, så länge vi skapar chanser. Vi kom hit för att ta tre poäng och det fick vi. Vi har haft matcher där vi spelat mycket bättre, till exempel mot Sundsvall. Då förlorade vi. Vi får ta med oss det positiva härifrån. Vi höll nollan och visade mentalitet genom hela matchen.

Även spelare i MFF var efter matchen tydliga med att laget borde ha avgjort matchen tidigare. 

- Det var kanske inte den bästa matchen som vi har spelat. Men det är väl i sådana här matcher det ändå är viktigt att ta tre poäng. Vi skulle dödat matchen, vi kunde ha gjort både 2-0 och 3-0, men bortsett från de första 20 minuterna så tycker jag ändå att det var vår match. Även om vi inte gjorde en 100-procentig insats, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

Rosenberg vill dock inte ta åt sig äran för det snack som spelarna hade efter inledningen av matchen.

- Det var bara Johan. Men vi gick ihop och pratade om att vi inte skulle vara så spretiga i pressen. På konstgräs är det svårt att gå i press jämfört med hemma på gräs. Vi fick inte riktigt tag i Sirius de första 20 minuterna, men när vi väl gjorde det samlat istället så blev det mycket bättre. Efter det snacket var det vi som tog över, säger kaptenen.

Målvakten Johan Dahlin:

- Vi sa inte så mycket. Vi sa bara att det fanns saker vi behövde göra annorlunda och komma ihop mer som lag. Vi behövde spela mer som ett lag. Det var inga större grejer.

Publicerad 2019-04-20 kl 19:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå