Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
9v

Rösler om Rosenbergs förlängning: "Han förstår mig mer än någon annan spelare – och han gör mig bättre"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. I och med Markus Rosenbergs förlängning så har Uwe Rösler kvar sin högra hand, den spelaren som hjälper Rösler att ibland kommunicera med spelarna. 
- Han spenderade lång tid i den tyska fotbollen och vet hur jag tänker. Hur vissa saker görs och vad jag har tagit från Tyskland och hit. Det är väldigt viktigt att han förklarar det för spelarna internt ibland, säger Rösler till Fotbollskanalen.

I går kom beskedet att Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF över 2019, trots det tidigare beslutet om att han skulle avsluta karriären. Rosenberg sa i går att han hade tagit beskedet om att fortsätta några veckor tidigare, men enligt Uwe Rösler så hade den tyska tränaren inte hört något om det då. 

- Jag har väldigt nära kommunikation och relation till honom, men jag lämnade honom i fred. Jag ville inte sätta någon press alls på honom. Vi pratade om det några få gånger, men de senaste veckorna har vi inte pratat om det. Jag såg bara att han njöt av fotbollen, och när man njuter av något i livet, varför ska man då sluta? 

- Hela klubben – spelarna, staben, ledarna, supportrarna, alla, hela Malmö FF – har jobbat outtröttligt för att övertyga Markus om att fortsätta. Det är väldigt, väldigt viktigt för mig personligen och för klubben.

Rösler tar upp den stora nyttan som han har haft av Rosenberg sedan tysken kom till föreningen i somras. Rosenberg spelade flera år i Werder Bremen, och Rösler säger att han via Rosenberg ibland kan kommunicera ut den tränings- och fotbollskultur som han vill bygga i MFF. 

- Han förstår mig mer än troligen någon annan spelare. Han spenderade lång tid i den tyska fotbollen och vet hur jag tänker. Hur vissa saker görs och vad jag har tagit från Tyskland och hit. Det är väldigt viktigt att han förklarar det för spelarna internt ibland. Han är min högra hand på planen.

- Han förstår hur jag tänker och han förstår nivån av professionalitet som jag vill ha. 

- Och jag har lärt mig mycket av honom. Att hantera en så erfaren spelare, att kommunicera med en så erfaren spelare. Han gör mig bättre. Jag ser fram emot att jobba med honom i minst tolv månader till.  

Den stora frågan i slutändan handlade om motivationen. Orkar Rosenberg med allt som krävs för att hålla igång ett år till? Svaret blev till slut ett ja. 

- Prestationsnivån, och då kan jag bara prata om tiden jag har varit här, har den här säsongen varit väldigt bra. Han har spelat över 70 procent av matchminuterna sedan jag kom hit, det är en väldigt bra siffra för Markus i hans ålder. Han lever ett rent liv, han lever väldigt professionellt som tillåter honom att fortsätta. Ur ett fotbolls- och fitnessperspektiv har jag aldrig haft några tvivel, inte ett enda litet. 

- För Markus handlar det inte om pengarna. Det handlar det bara om föreningen. Han lever och andas MFF, och han vill avsluta med en ligatitel.

Publicerad 2018-11-10 kl 14:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons