Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rösler om rotation, träningsläger i december, och revansch mot KFF: "3-0 från i våras gör fortfarande ont"

Allsvenskan

MALMÖ. Spelare som Franz Brorsson, Egzon Binaku, och Romain Gall kan komma att ha bra chans att starta för Malmö FF mot Kalmar FF i morgon.
- Jag kommer att göra förändringar, säger Uwe Rösler. 

3:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Malmö FF:S möte med Örebro.

I torsdags var det match mot Genk (förlust 0-2), på söndag är det Kalmar FF, på onsdag IFK Norrköping, och om åtta dagar Gif Sundsvall, följt av Besiktas och BK Häcken veckan efter.

Precis som under förra täta matchperioden lär MFF därför vila några spelare under vissa allsvenska matcher, med start mot Kalmar. Däremot har Uwe Rösler känt att det är något i luften i MFF bland spelarna och ledarna, en revanschkänsla efter att MFF förlorade med 3-0 i Kalmar i våras och efter 2-0-förlusten i Belgien i torsdags. 

- Jag kommer att göra förändringar, men det är viktigt att jag ger laget en bra möjlighet att ge revansch. 

ANNONS

- Varje professionell spelare och ledare skulle säga att förlusten i våras, 3-0, gjorde ont och fortfarande gör ont, särskilt om man är i Malmö FF. Det är en massiv motivation för oss. 

- Kalmar har ett speciellt spelsätt. De har ändrat lite sedan den nya tränaren kom in. Spetskompetens på fasta situationer, och de är också passningsorienterat lag. Om man låter de har tid med bollen så kan de såra en. 

Under den senaste perioden fick spelare som Franz Brorsson, Egzon Binaku, och Romain Gall starta ett antal matcher, och även Bonke Innocent och Hugo Andersson användes från start någon enstaka match. 

De som definitivt inte spelar i morgon är den skadade/rehabiliterande trion Guillermo Molins, Carlos Strandberg, och Fredrik Andersson. Dessutom är Hugo Andersson, Felix Konstandeliasz, och Laorent Shabani med U19-laget. Truppen är samma 19 spelare som var i Belgien. 

ANNONS

När det gäller matchen i morgon så är det på en gräsmatta som har tagit sig bättre på Stadion, då MFF har haft träningar på andra planer de senaste tre veckorna eftersom den såddes om. De ska försöka få den att hålla ihop i drygt två månader till, då MFF:s sista tävlingsmatch är den 29:e november. 

Slutet på säsongen är generellt ännu inte helt spikad, då MFF fortfarande letar datum för cupmatchen borta mot Lunds BK.

- Det är en utmaning, med vår kalender, deras kalender, och deras spelarsituation. Den är knepig, hur man ska få in den. 

Ni spelar ju också tävlingsmatcher långt in i december, har ni börjat planera för träningsmatcher?
- Ingen bekräftelse än så länge. Vi försöker gå till ett varmare land för ett träningsläger innan vi möter Besiktas (13:e december), i fem-sex dagar och inkluderat en träningsmatch. 

ANNONS

MFF:s trupp mot Kalmar FF

Johan Dahlin, Walter Viitala, Eric Larsson, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Franz Brorsson, Egzon Binaku, Sören Rieks, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Romain Gall, Arnor Traustason, Marcus Antonsson, Markus Rosenberg

Publicerad 2018-09-22 kl 13:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto