POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Rösler vill få Rosenberg att fortsätta över 2019 - men stjärnan säger nej: ”Det här är min sista säsong”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från mötet mellan MFF och ÖFK i spelaren ovan.

MALMÖ. Uwe Rösler förstod inte varför Markus Rosenberg ville avsluta karriären. Spelaren har dock inte ändrat sina planer.
- Men det är kul att han uppskattar vad jag gör på planen.

Fem mål på fem tävlingsmatcher är Markus Rosenbergs bästa facit på tre år. I en intervju med Sydsvenskan berättade Uwe Rösler att han skulle försöka övertyga Rosenberg om att fortsätta en säsong till, men efter dagens match mot Östersund (1-1) var Rosenberg tydlig med att hans ursprungliga besked är kvar. 

- Jag svarar att det här är min sista säsong. Det är kul att han uppskattar vad jag gör på planen, jag tycker själv jag är inne i en bra period där jag känner mig stark. 

Rosenberg gjorde MFF:s mål i dag, efter en hörna, men matchen präglades av en stor mängd missade målchanser inkluderat ett friläge för Rosenberg. Östersunds tränare Ian Burchnall kommenterade att Östersunds enda chans var Saman Ghoddos' frispark, och Rosenberg själv gav en liten delförklaring till de missade chanserna. 

- Det är inte så lätt att se utifrån, då ser man bara hur klar målchansen är, men att springa så mycket som vi gör i offensiven gör att du inte är så pigg när du får lägena. Det är ingen bortförklaring, men det är en förklaring till varför ibland kanske vissa avslut blir sämre. Du har vunnit bollen högt upp genom att jobba snabbt och ha sprungit väldigt långt, men samtidigt ska vi göra tre-fyra ändå. 

- De har en chans, eller en frispark, och annars ingenting i hela matchen. Otroligt surt att inte göra tvåan. Gör vi tvåan så är det trean och fyran. Överlag en jättebra match. Kontrollerat, otroligt bra defensiv, skapar mycket chanser. Det är bara en sak som saknas: resultat. Det är otroligt tungt, men samtidigt känner vi att vi är på en otroligt bra väg. 

- Fortsätter det på det här sättet ska det mycket till för att stoppa oss från att vinna fotbollsmatcher. 

Rosenberg tog på sig sitt tredje gula kort för säsongen, precis som Eric Larsson, och bägge är då avstängda i nästa allsvenska match mot Örebro.

Publicerad 2018-07-14 kl 22:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå