Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
25v

Röslers första träning med MFF – då small det hårt direkt: ”Du tränar som du spelar”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Uwe Röslers första träning i Malmö FF innehöll hög intensitet och flera hårda dueller. 
- Det hade jag inga problem med. Allt var ”fair” och vi måste träna som vi vill spela. Det tycker jag spelarna gjorde fantastiskt bra i dag, säger den nye tränaren.

Efter en snabbtur till England så var Uwe Rösler tillbaka i Malmö i dag, och genomförde sin första träning som huvudtränare. Han gjorde direkt en ändring: ingen träning på den hårdare hybridplanen, utan istället på Malmö Stadions mjukare gräsmatta. 

Det small dock till rejält några gånger mellan spelarna.

- Det hade jag inga problem med. Allt var ”fair” och vi måste träna som vi vill spela. Det tycker jag spelarna gjorde fantastiskt bra i dag, sa Rösler efter träningen. 

- Jag såg många uppmuntrande saker, mycket kvalitet. Teknisk förmåga, och deras applicerande var av hög klass. Spelarna njöt av det och hade bra intensitet. Hade jag varit fotbollsspelare så hade jag gillat den här träningen, för allt var med boll. Jag tror mycket på att så som du tränar, spelar du. 

- Nu ska vi visa jämnhet, kvalitet, och applicering varje dag. Då kommer vi att ta massiva steg. 

Rösler själv har inte hunnit sätta stor prägel på andra saker. Träningsschemat den här veckan är satt av ledarstaben, där Rösler bara gör små förändringar. Istället ville han observera spelarna och ledarstaben. 

Han kommer dock att i så stor utsträckning som möjligt ha övningar med boll framöver, och att det bara är enstaka försäsongsträningar där bollen inte är med. 

- Annars tror jag man kan göra mycket av fysarbetet med boll och det var det vi gjorde i dag. Vi började med taktiska saker också, som ”counterpressing”, pressa högt... 

Ett antal spelare saknades på dagens träning på grund av ledighet efter landslagsspel, och dessutom tog Fouad Bachirou och Rasmus Bengtsson det lugnare. Anel Ahmedhodzic från Nottingham Forest var med, men det var bara för att förbereda sig inför säsongen i England.

Rösler själv har börjat fundera på exempelvis formation, men har inte tagit något beslut än. 

- Jag vet inte än. Jag är inte fast i någon formation. För mig handlar det om spelstilen. Jag har haft sju klubbar och haft olika formationer i alla. Jag försöker hitta formationen som spelarna är mest bekväma i, och få ut deras potential och där jag kan spela med mina bästa spelare. Om man har tre väldigt bra anfallare så måste man spela med tre väldigt bra anfallare. Det är dumt att då sätta en på bänken. 

- Men vi försöker också hitta en plan B när vi jagar mål eller spelar i Europacuperna. En taktisk flexibilitet som vi ska försöka utveckla, men jag vet inte än vad plan B eller plan C är än. 

Behövs det värvas in något till den här truppen?
- Jag vill se spelarna först, ge alla en chans. I dag var fem-sex spelare inte här.

- Sedan får vi se. Transferfönstret är öppet, men jag är inte en tränare som kommer in och begär fem nya spelare. Jag tycker truppen redan är väldigt bra.

Publicerad 2018-06-14 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons