Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

Röster efter MFF:s nya förlust: ”Folk runt omkring och media vill måla upp allt svart och vitt”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

MALMÖ. De senaste tio åren är fem poäng det mesta som något lag tagit ikapp och därefter vunnit SM-guld. Malmö FF:s avstånd kan komma att bli elva poäng.
- Vi har ett spel och ett lag som kan ta SM-guld, absolut, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Efter åtta spelade matcher förra året så hade Malmö FF en sexpoängsledning i allsvenskan. I dag är de åtta poäng efter Hammarby, som dessutom har en match färre spelad. Det kan innebära att MFF måste plocka ifatt elva poäng på 22 matcher om de vill ha chans på tredje raka ligatiteln.

Sedan sextonlagsserien startades är fem poäng upp till serieledning det största avståndet som någon har haft efter åtta omgångar, och ändå till slut vunnit SM-guld. Kan då MFF ändå vända detta? 

- Det är ofta folk runt omkring och media som vill måla upp allt svart och vitt. Malmö har ett bra lag, de har ett bra spel. Det var inte länge sedan de trodde att de skulle gå rena rakt igenom serien efter att i princip hållit nollan i varje match på försäsongen, sa Poya Asbaghi efter matchen.

- Det är inte svårt för ett lag att hitta tillbaka till det, det är bara en liten svacka. 

Magnus Pehrsson fyllde i: 

- Vi har inte alls tagit de poängen vi hade hoppats. Vi vann senast och spelade bättre. Vi tycker vi gjorde en bra match i dag också, men en väldigt tung förlust. Jag vet att i MFF är det svårt att prata prestationer när inte resultaten kommer. Utåt kan vi inte prata så, men internt kan vi känna att det fanns mycket som var bra i dag, men en riktigt besk känsla. 

- Vi har ett spel och ett lag som kan ta SM-guld, absolut. 

Markus Rosenberg om MFF:s status: 

- Det är många matcher just nu. Går vi bara tillbaka några dagar så var vi otroligt nöjda med vårt spel. Det är bara att hitta ett momentum, att ska återupprepas för varje match. Det är det vi letar efter. 

Pontus Dahlberg, som ännu en gång gjorde en stark match i Malmö: 

- De kanske inte har fått starten som de velat och siktat på, men det är ett jävligt bra lag. Fortsätter de att köra så hittar de förmodligen tillbaka till vinnarspåret. 

Mattias Svanberg: 

- Vi förlorar matchen i straffområdena. Vi har många lägen framåt där vi inte riktigt är där, samtidigt som de har två chanser. Visst, de har en i ribban, men då har de redan gjort två mål alldeles för enkelt. 

Behrang Safari till Kvällsposten: 

- Det här är inte bra. Det är inte här som Malmö ska vara, men det hjälper inte att gräva ner huvudet. Vi måste blicka framåt. Börja vinna, börja klättra. Jag vet inte vad jag ska säga. 

Rasmus Bengtsson till SR: 

- Vi har mycket boll, men vi saknar lite kreativitet längst fram. Vi dunkar in bollar, men de kommer tillbaka lika snabbt. Saknar lite kyla och kreativitet i avgörande lägen.

Publicerad 2018-05-08 kl 07:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons