Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rostock uppvaktar Elfsborgsstjärna

Elfsborgs islänning Helgi Danielsson kan vara på väg till Hansa Rostock till nästa säsong.

Det är den isländska tidningen Morgunbldadid som skriver om Rostocks intresse för Danielsson. Och han själv bekräftar för FotbollDirekt att det finns en kontakt.
- Min agent har varit i kontakt med Hansa Rostock, så vi får se vad det leder till. Elfsborg har redan sagt nej till deras första bud, säger Danielsson till FotbollDirekt.se.

Danielsson, som varit ordinarie på Elfsborgs mittfält de två senaste säsongerna har ett år kvar på sitt kontrakt med Elfsborg, vilket gör att Rostock får öppna plånboken om de vill ha mittfältaren.
- Det hade varit kul att få komma till Rostock, även om laget inte spelar i den högsta ligan. Men även lagen i andraligan känns som om de håller ganska hög nivå, säger islänningen.

Och han har bestämt sig för att kommande säsong blir den sista hos Boråslaget om han inte blir såld förstås.
- Jag kommer inte att förlänga mitt kontrakt. Det känns som om det är nu jag har min chans att bli utlandsproffs och då tänker jag försöka ta den. Man vill ju såklart till en sån bra liga som möjligt.

Danielsson tror också att spel i Tyskland skulle passa honom bra.
- Ja, spelet där är mer defensivt inriktat och välorganiserat, lite som här i Sverige. Sedan verkar det vara bra ordning i alla klubbar och mycket publik på matcherna. Det är inte som i Italien, där det verkar vara betydligt mer turbulens.

Har du hört av din agent hur konkret Rostocks intresse är?
- Nej, inte mer än att de har lagt ett bud tidigare och att de haft folk som har kollat in mig och att de är fortsatt intresserat, säger Danielsson.

Finns det fler intressenter? - Nej, inget lika stort som det här i alla fall.

Publicerad 2009-12-03 kl 12:21
Annons
Annons
Annons