POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Royal League kan återuppstå: "För tidigt att kommentera"

Vinterturneringen Royal League ligger på is – men snart kan formatet återuppstå.
- Vi diskuterar många saker, men det finns inget färdigt förslag, säger svensk elitfotbolls VD Mats Enquist.

I mitten av 2000-talet gjorde topplagen från högstaligorna i Sverige, Norge och Danmark upp i Royal League, efter ordinarie säsong, och tävlingen hade kryddats med prissummor på miljontals kronor. Men trots deltagande från såväl Rosenborg som Bröndby, FCK och flera storklubbar från Sverige lyfte aldrig konceptet. Åskådartalen blev låga, inte minst på grund av det kylslagna vädret, och efter några säsonger var nedläggningen ett faktum.

Under 2010 beslutade man att inte göra något nytt försök på ett liknande tema. Men det tycks ha ändrats nu. Intresseorganisationen Svensk elitfotboll (Sef) med ger att frågan i viss mån väckts på nytt, men hävdar att inga regelrätta förhandlingar förs i dagsläget.

- Det är inte värt att kommentera närmare just nu. Vi följer med i diskussioner av olika slag men detta är inte så långt gånget, säger VD Mats Enquist.

Det finns inget färdigt förslag om ett återinförande?

- Nej, det gör det inte. Vi vet att det förekommit samtal på flera plan men vi får se om något växer sig så starkt att det blir ett förslag så småningom.

Enligt Mats Enquist skulle en mängd olika remissinstanser behöva tycka till innan man eventuellt kan satsa på Royal League. Främst skulle alla 32 elitföreningar i Sverige få möjlighet att yttra sig.

- Om, jag säger om, något skulle ske fattas inte det beslutet över huvudet på de inblandade. Vi har inte kommit så långt i processen.

Publicerad 2012-08-20 kl 15:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå